Edremitli kadınlar: Mafya, devlet, siyaset, sermaye iş birliğine karşı mücadele edeceğiz
Edremitli kadınlar yaptıkları eylemde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini söylerken, mafya, devlet, siyaset, sermaye iş birliğine karşı da mücadele edeceklerini söyledi.

Edremit Demokrasi Platformu ve Edremit Kadın Platformu yaptıkları eylemde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Platformlar adına basın açıklamasını okuyan Birsen Temur; sömürü yolsuzluk mafya- çete düzenine teslim olmayacağız dedi.

Tamur açıklamanın devamnıda “Bu zulüm düzeni yalnızca insanın değil; denizin, ormanın, toprağın, suyun, havanın kısaca bütün bir hayatın düşmanıdır. Öyleki son günlerde Marmara denizi düzenin pisliklerini bıraktığı salya ile yüzüne vuruyor. Kazdağları’ndan İkizdere’ye, Sinop’tan Akkuyu’ya yağma, talan, zulüm sürüyor. Ağacın, kuşun, sincabın, denizin, toprağın hakkı için; sömürülen, yağmalanan emeğimiz için, üzerine “çökülen” geleceğimiz için,

yakalarını bırakmayacağız. 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 51. yılında, onların yaptığı gibi fabrika fabrika, mahalle mahalle birleşerek ‘Artık yeter’ demeliyiz” diye konuştu. Mafya, devlet, siyaset, sermaye iş birliğine karşı mücadele edeceklerini söyleyen platform üyeleri , ifşa olan yetkililerin istifa etmesi ve hesap vermesi için mücadele edeceklerini de belirtti.

Fotoğraf: Emek ve Gül

İlgili haberler
Edremit Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden...

Edremit Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına yönelik bu hafta da Cumhuriyet Mey...

Edremitli kadınlardan İstanbul Sözleşmesi videosu

Balıkesir Edremit’ten Eğitim Sen ve SES’li emekçi kadınlardan İstanbul Sözleşmesi videosu: 'Yaşamın...

Edremit’te yaşayan kadınlar ‘Hak gasplarına karşı...

Edremit Ekmek ve Gül Grubu Ekmek ve Gül dergisi kasım sayısını Edremit’te yaşayan kadınlara ulaştırd...