Edremit’te kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptaline karşı nöbette!
Edremitli kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşı mücadeleye devam ediyor.

Kuzey Ege’nin emekçi kadınları olarak bizlerin kadına, çocuğa, doğaya, hayvana karşı duyarlılık için sözümüz var!

Türkiye’nin öncülük edip imzaladığı; fakat bir türlü uygulanmasına müsaade edilmeden imzanın geri çekilmesi İstenen İstanbul sözleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türk Ceza kanununun 103. Maddesinde yapılmak istenen değişikliğe karşı, ülke genelinde kadın platformları tarafından sürdürülen mücadeleye sessiz kalmayarak bizler de Edremit’te sesimizi yükselterek 11 Temmuzda sokaktaydık.


Muğla’da vahşice katledilen Pınar Gültekin ve İstanbul sözleşmesinden imzanın çekilmesine karşı Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bağımsız Körfez Kadınlarının katılımıyla eylem kararı alınarak yüzlerce kadın bir araya gelerek 22 Temmuz’da alanlardaydık.


4 Ağustos’ta boşandığı gün eşi tarafından sokak ortasında katledilen Yonca Tatarka için 5 Ağustos’ta sesimizi yükselttik.

Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bağımsız Körfez Kadınlarının katılımı ile Altınoluk Cumhuriyet meydanında Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz; İstanbul sözleşmesi uygulansın şiarı ile alanları doldurup basın açıklamamızı yaptık.

6 Ağustos’ta Güre sahil meydanda İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz, İstanbul sözleşmesi uygulansın temalı standımızı açtık.

Gündem sözleşmeden çıkmak değil, kadın cinayetlerini durdurmak olmalı anlatımı ile broşürlerimizi dağıttık.


8 Ağustos’ta altınoluk Cumhuriyet meydanında Haklarımızdan ve Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyerek standımızı açtık.

İstanbul sözleşmesi kadınların güvencesidir anlatımı ile broşürlerimizi dağıttık.


12 Ağustos ‘ta Edremit Cumhuriyet meydanında İstanbul sözleşmesinden; haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz sloganı ile standımızı açacağız. Körfezin emekçi ve duyarlı kadınları olarak etkinliklerimizi Ekmek ve Gül okurları ile paylaşmaya devam edeceğiz.

İlgili haberler
Eskişehirli kadınlar ‘kadın zinciri’ kuruyor

İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşı ülkenin dört yanında tepkiler sürüyor. Eskişe...

‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ demek için...

Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz; İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubundan çağrı: İstanbulSözleşme...

İstanbul Sözleşmesi bir eşik; o eşiği biz kadınlar...

İstanbul Sözleşmesi, esasen kadınların eşitlik haklarını tümüyle ortadan kaldırmak isteyenler karşıs...