Edremit’te kadınlardan tepki: Şiddet ve baskı ortamına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz
Edremit’te kadınlar yaptıkları açıklamayla ilçede son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, kadınlara yönelik baskı ve mobbinge tepki gösterdi.

Eğitim Sen Edremit İlçe Temsilciliği, Elif T’nin eski eşi tarafından öldürülmesi ve bir kadının yaşadığı mobbing ve baskılara dayanamayarak intihar teşebbüsünde bulunması ile ilgili tepki gösterdi.

İlçenin son günlerde kadına yönelik şiddet, mobbing ve kadın katliamları ile anılır hale geldiği belirtilen açıklamada; “Daha geçen hafta bir markette çalışan Elif T, işe giderken önünü kesen ayrı yaşadığı eşi Kamil T. tarafından öldürüldü. Elif’in yasını tutmadan bu hafta Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı G.S’nin mobbing nedeniyle intihar teşebbüsü ile sarsıldık. Ailesiyle yaptığımız görüşmeye göre Edremit Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine alınan G.S’nin bilincinin açık ve taburcu edileceğini öğrendik” denildi.

Kadına yönelik artan şiddet olaylarının temelinde mevcut iktidarın yürüttüğü politikaların yattığı belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, şiddet, tehdit, mobbing altındaki kadınları tamamen güvencesiz, korumasız bıraktı. Kadın örgütlerinin, kadın gruplarının, sendikaların, emekten yana güçlerin bütün çağrılarına rağmen İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması saldırganları cesaretlendirmiştir. Yine son günlerde Meclise getirilmek istenen torba yasada yer alan ve Medeni Kanun’da değişikliğe yol açan kamuoyunda ‘nafaka yasası’ olarak bilinen tasarı vb. diğer kadın haklarını geriye götüren, kadını “aile” içine hapsetmek isteyen iktidar anlayışı, şiddete temel oluşturuyor, kadını güvencesiz bırakıyor.”

Sezen Aksu ve Sedef Kabaş olayında olduğu gibi emek düşmanı, kadın düşmanı politikalarda amacın; toplumun farklı düşünen, söz söyleyen, eleştiren kesimlerini sindirmek, korkutmak olduğu vurgulanan açıklamada; “Biz eğitim ve bilim emekçilerinin mücadele örgütü olarak; ülkemizde giderek dozu artan bu şiddet ve baskı ortamına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Enes Kara’nın intihardan önce bize emanet ettiği kız kardeşlerinin korkusuzca yaşayacağı, özgür, demokratik bir ülkeyi kuracağız“ denildi.

Fotoğraf: Eğitim Sen Edremit İlçe Temsilciliği

İlgili haberler
Edremit Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden...

Edremit Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına yönelik bu hafta da Cumhuriyet Mey...

Edremit'ten İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz...

Edremit'te kadınlar 30 Haziran Çarşamba günü haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nde...

Edremit Ekmek ve Gül Grubu iki haftada bir buluşuy...

Edremit Ekmek ve Gül Grubu'ndan kadınlar düzenli olarak yan yana gelip hem sorunlarını tartışıyor he...