Ege Üniversitesinde kadroya geçemeyen işçiler: Suçlu değil işçiyiz
Yüz binlerce işçinin kadro hakkı gasbedilirken kadroya geçemeyen birçok işçi de kapı önünde buldu kendini. ‘Güvenlik soruşturması’ bahanesiyle Ege Üniversitesinde kadroya alınmayan işçiler eylemdeydi.

Kadroya geçmeyi beklerken ‘Güvenlik arşivi soruşturması’ bahane edilerek 1 Nisan’da işlerine son verilen 400 Ege Üniversitesi işçisi, işlerine geri dönene kadar mücadele etmekte kararlı. Genel-İş’in çağrısıyla rektörlük önünde oturma eylemi yapan işçiler, geri alınana kadar her sabah eylemi sürdüreceklerini açıkladı.

İşten atılan işçiler arasında Genel-İş, Hizmet-İş, Öz Büro-İş ve Öz-İş Sendikalarına üye işçiler var. Hak-İş’e bağlı sendikalar işten atmalara sessiz kalırken Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube bir kez daha üniversite önündeydi.

Bu arada üniversite içerisinde ‘joker’ eleman olarak çalışan en az 24 işçinin de 4 Aralık günü çalışmadığı için kadro başvurusunun geri çevrildiği ve işten atıldığı öğrenildi.

KADRO VAADİ BİNLERİ İŞSİZ BIRAKTI
“Güvenlik soruşturması dediniz bizi işimizden ettiniz” pankartı açan işçiler, “Suçlu değil işçiyiz”, “İşimizi geri istiyoruz” ve “İşime ekmeğime geleceğime dokunma’ dövizlerini açtı. İşçiler attıkları sloganlarla rektörü istifaya çağırdı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükümetin kadro düzenlemesinin, yüz binlerce işçinin kadro haklarını gasbettiğini, binlerce işçiyi işinden ettiğini dile getirdi. 2 Nisan itibarıyla kadroya geçişlerin tamamlandığını söyleyen Sarı, sürecin başladığı ilk günden bugüne belirsizlik ve karmaşanın doğurduğu endişenin işyerlerinde devam ettiğini ifade etti.


İlgili haberler
Yasa dediler KHK çıktı, kadro dediler KUŞ çıktı!

‘Taşerona yasa çıkaracağız’ dediler KHK çıkardılar. ‘Kimse dışarıda kalmayacak’ dediler çoğunluğu ka...

Kadroya geçişte güvenlik soruşturması yok, arşiv a...

Yasal kural çok açık. Taşeron işçiler için güvenlik soruşturması yok, arşiv araştırması var. Arşiv a...

Taşeron işçiye cadı avı yargıya taşınmalı

Bugünkü sorumuz, taşeron işçiler için yapılan arşiv araştırmalarının adeta bir cadı avına dönüştüğün...