Eğitim Sen Kocaeli Şubesi: Taciz olayının takipçisi olacağız
Kocaeli’de Müdür Yardımcısı Bilal Sayar, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bilal Sayar, kız öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı. Cezaevine gönderilen öğretmen hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, “Eğitim ortamlarında, okullarımızda, evlerimizde, işyerlerimizde, sokaklarda kadınlara, çocuklara yönelen her türlü saldırının karşısında Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi kararlılıkla duruyoruz” dedi. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Kadınlar ve çocuklara yönelik artan şiddete, tacize, istismara, tahakküme karşı mücadelemizi sürdürecek; yaşamın her alanında şiddet, taciz, istismara karşı sessiz kalmayacağız. Hiçbir öğrencimizin şiddete, tacize, istismara maruz bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” denildi.

‘SİYASİ İKTİDARIN ANTİDEMOKRATİK TUTUMU...’

Yaşananlarda siyasi iktidarın anti demokratik tutumunun etkisinin oldukça önemli olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bizler biliyoruz ki kadınlara, çocuklara yönelik münferitmiş gibi görünen şiddet, taciz, tahakkümün arkasında her geçen gün öldürülen, şiddete maruz bırakılan kadın ve çocukların sayısı artarken, şiddete karşı hakları, kurumsal mekanizmaları geliştirerek kadınlar ve çocuklar için güvenli bir hayat ve gelecek kurmak yerine şiddete karşı güvence olan kazanımlardan çekilme kararı alan, okullarda bilimsel laik, eleştirel eğitim içerikleri geliştirilmesi yerine TÜGVA ile protokol imzalamaya kalkışarak eğitim ortamlarını belirli dini ve siyasi grupların eline terk eden, liyakatle görevlendirmeler yerine usulsüz yönetici atamalarıyla sıklıkla gündeme gelen siyasi iktidarın muhafazakâr, otoriter, anti demokratik tutumunun etkisi oldukça önemli bir yerdedir" ifadeleri kullanıldı.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

"Çocukların evlerde, okullarda, sokakta güvenle yaşamalarını ve tüm haklarını güvence altına alma sorumluluğunu yetkililere bir kere daha hatırlatıyoruz” diyen Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Hiçbir çocuğu şiddet, taciz, tahakküm karşısında yalnız bırakmayacağız. Ellerinizi çocukların bedeninden, haklarından, yaşamlarından, geleceklerinden çekin! Şüphelinin etkili biçimde yargılanmasını, kadınları çocukları şiddet, taciz karşısında savunmasız bırakan anti demokratik karar ve uygulamalardan derhal vazgeçilmesini, okullarımızın çocuklar ve eğitim emekçileri için güvenli alanlar olmasını talep ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Biz sesimizi çıkarmadıkça çocuklar istismara uğram...

Bugün lise öğrencisi olan D.E’yi istismar eden S.E. 3. duruşmada sabit ikametgah gerekçesiyle serbes...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...