Ekmek ve Gül deprem bölgesine 8 Mart mektubuyla seslendi: ‘Çıkardığımız her seste birlikteyiz’
‘Bütün bir hayatı yeniden kurmak için; haklarımızdan ve hayatlarımızdan asla vazgeçmemek üzere seferber olduk; bu satırlarla uzanıyoruz sana.’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz Kampanyası büyütüyoruz. Deprem bölgesine ihtiyaç malzemelerini ulaştırırken, her paketin içine depremzede kız kardeşlerimiz için yazdığımız 8 Mart mektuplarını da koyuyoruz. 

“Sevgili kız kardeşim,
Bu satırları sana Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kadın olarak yazıyoruz. Kimimiz öğrenciyiz, kimimiz işçi, kimimiz esnafız, kimimiz avukat, doktor, mühendis… İsimlerimizi bilmene olanak yok belki, ama birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Çünkü biz kadınlar isimlerimizi bilmesek, yüzlerimizi hiç görmemiş de olsak tanırız birbirimizi.
Günlerdir aynı gözyaşlarını döküyoruz, aynı öfkeyi, aynı tedirginliği yaşıyoruz. Kız kardeşlerimiz rahat uyuyamadığı için girmiyor gözümüze uyku. Market raflarına uzandığımızda kendimize bir paket ped alıyorsak bir paket de senin için ekliyoruz sepetimize. Çocuklara bir paket bisküvi alırken deprem bölgesindeki çocukları da çocuklarımız görüp ihtiyaçlarını gidermek için tüm olanakları zorluyoruz.
Elimizde ne varsa bölüşüyoruz; çünkü biz seninle aynı gökyüzü altında, aynı özlemleri, aynı öfkeyi yaşıyoruz. Birbirimizi yoksunluklarımızdan tanıyoruz, çaresiz bırakıldığımız anlardan tanıyoruz, hayatımıza kast edilmesinden tanıyoruz.
Senin için mücadele eden, birbirine umut olan kız kardeşlerin memleketin her yanında. Biz her nerede yaşıyor isek orada, çalıştığımız fabrikalarda ve atölyelerde; okuduğumuz okullardaki sıralarda; yürüdüğümüz caddelerde ve sokaklarda Kızkardeşlik Köprüsü kuruyoruz. Bütün bir hayatı yeniden kurmak için; haklarımızdan ve hayatlarımızdan asla vazgeçmemek üzere seferber olduk; bu satırlarla uzanıyoruz sana.
Kız kardeşliğimiz ülkenin dört bir yanından deprem bölgesine hayatı yeniden kurmaya köprü, hayatlarımızı eşit ve şiddetsiz olarak yeniden kazanmaya söz olsun!
Yalnızca bugün ya da bir süre değil, daima yan yana olacağız, güzel kalbini kalpten duygularla sarıp sarmalıyor, sevgi ve mücadelemizi iletiyoruz. İnsanca bir yaşam için çıkardığımız her seste, verdiğimiz her mücadelede birlikteyiz. Bir gün hep birlikte en güzel kahkahalarımızda buluşacağız. Umutla kal.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Depremzede, işçi, öğrenci kadınların 8 mart talebi...

Depremzede, öğrenci ve işçi kadınlar 8 Mart’a giderken yaşadıkları sorunları ve ortaklaşan talepleri...

İl il #8Mart2023

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar sokağa çıkarken, deprem bölgesiyle dayanışma çağrıları da yüks...

Deprem bölgesinde kadınlar dayanışma ile iyileşiyo...

Hatay’da çadırlarda kalmak zorunda kalan kadınlar artan bakım yükü ile boğuşurken, yaşamlarını yenid...