Ekmek ve Gül’ün 6 ayı... Ne cevherler var sizde :)
286 bin 226 ziyaret, 775 bin tık, Facebook sayfasından 3 milyon 718 bin 730 erişim... Ekim ayı itibarıyla daha canlı bir Ekmek ve Gül!

Ayların güzeli, ama en dertlisi eylül de geldi geçiyor işte...
Yaz bitti. Umarız “Ohh canıma değsin, valla güzel tatildi” diyenimiz çoktur ama biliyoruz ki
çoğumuz çoluk çocuk yaptığımız, e hani biraz ucuza da getirmek zorunda kaldığımız işi gücü aynen taşıdığımız tatil dolayısıyla daha çok yorulduk sanki :/
“Okullar açılıyor” telaşı, yerini “Ne olacak bu eğitimin hali?” gerginliğine bıraktı (Kolay kolay da geçmeyecek bu gerginlik). Bir yandan kışa hazırlık yükü de omzumuzda (konserveler, turşular, zeytin kurmalar, erişte kesmeler... ihtiyaç çok, ama kendinizi o kadar da yormayın.)
Ama yine de çok güzel zamanların başlangıcıdır... Neden derseniz; çünkü “hayatın yeni sezonunun açılışı” gibidir bu günler.
Biz de yaz rehavetini üstümüzden atıp, bu “yeni sezona” güzel başlangıçlar yapalım, hep birlikte hayatımızı yenileyecek ve birbirimizden daha fazla haberdar olacağımız işler yapalım, daha çok buluşalım, daha çok üretelim, daha çok güçlenelim istiyoruz.
Yaz döneminde çok da fazla yapamadığımız canlı yayınlarımızı artıralım, memleketin dört yanından kadınları bu yayınlarla biraraya getirelim, kadınların gündemini kadınlarla tartışalım istiyoruz.
Bunun için desteğinize ve paylaşımlarınıza elbette çok ihtiyacımız var.
Biliyoruz ki elinizi üstümüzden çekmeyeceksiniz...

Ne dersiniz, 3 Nisan’da başladığımız hikayemizin 6 aylık bir bilançosunu çıkaralım mı önce birlikte?
Sitemiz, açılışını yaptığımız 3 Nisan’dan bu yana;
- 286.226 kez ziyaret edildi. 774.310 kez tıklandı.
- Bu ziyaretlerin 190 bini mobil telefonlarla yapıldı.
- En az 21 ülkeden ziyaretçimiz olmuş. 286.226 ziyaretin 250 bini Türkiye’den gerçekleşirken, Almanya, Amerika, İngiltere, Rusya, Fransa, Holanda, İsviçre, Avusturya, Kanada, İsveç, Belçika, Avustralya, Yunanistan, Romanya, İtalya, Azerbaycan, Danimarka, İspanya, Ukrayna, Bulgaristan, Norveç’ten de ziyaretçilerimiz olmuş. Yaşasın enternasyonal kızkardeşlik!
- Bu 6 ayda en çok “Günün...” bölümlerimiz ziyaret edilmiş. Neler paylaştığımızı görmek için buraya bir tıkınızı alırız...
- Ziyaretçilerimiz sitemize en çok facebook sayfamız üzerinden yaptığımız paylaşımlarla geliyorlar ve ağırlıklı olarak cep telefonlarıyla giriş yapıyorlar.
- Ziyaretçi başına ortalama eylem sayısı 3; yani siteye giren bir ziyaretçi peş peşe ortalama 3 içeriğimize tıklıyor. İstiyoruz ki bu sayı artsın...
- Ziyaretçilerimizin sitede vakit geçirme süreleri ortalama 4 dakika...
- Sitemiz en çok pazartesi günleri tıklanıyor. Sitede en uzun vakit geçirilen saatler ise saat 10:00- 12:00 aralığı...

Bu arada;
Twitter'da 6200, Facebook'ta 8600 takipçimiz var. Hedefimiz, Ekim ayı sonuna kadar Twitter'da 8 bin, Facebook'ta 10 bin takipçiye ulaşmak. Bunun için sizin yardımınıza ihtiyacımız var.
Twitter ve Facebook kullanan kadınların sayfalarımızı takip etmesi için siz de önerilerde bulunursanız, Twitter ve Facebook paylaşımlarımızı siz de kendi hesaplarınızdan paylaşırsanız daha çok kadına ulaşabiliriz.

Bir bilgi daha verelim;
Site içeriklerimize en çok Facebook sayfamız üzerinden erişildiğini söylemiştik.
Facebook sayfamızı takip edenlerin yüzde 62’si kadınlar. Takip eden kadınların yüzde 10’u 18-24, yüzde 15’i 25-34, yüzde 14’ü 35-44, yüzde 13’ü 45-54, yüzde 7’si 55-64, yüzde 2’si 65+ yaş grubunda... Sayfamızla etkileşimde bulunan, yani paylaşımları beğenen, yorum yapan, paylaşan kadınların ağırlıklı yaş ortalaması ise 45-54.
Oldukça çok erkek takipçimiz olduğunu da söyleyelim. Takip eden erkekler ise ağırlıkla 25-34 yaş grubunda.
Takipçilerimizin dörtte birinden biraz fazlası İstanbul’dan. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Kocaeli, Balıkesir, Antep, Londra, Bodrum, Denizli, Urfa, Berlin, Kayseri, Antakya, Van, Aydın, Çorlu takip ediyor.

Ve çok güzel bir rakam söyleyelim mi size :)
Facebook sayfamızdaki paylaşımlarımıza toplam erişim sayısı 3 MİLYON 718 BİN 730’a ulaşmış durumda! Teşekkürler...

 


3 Nisan’dan bu yana en çok tıklanan içeriklerimiz şunlar olmuş:
Bir hayalim vardı benim de... (Sükun Öztoklu’nun kaleminden 12 Eylül)
Suriyeli Meryem: O sözlerin gerçeğini bir de bizden dinleyin
Suriyeli kadın tecavüze uğrayıp öldürüldü; kadın bedeni savaş alanı haline getiriliyor
Sambası başımızın üstüne, fönü kapımızın dışına
5 maddede ‘pembe otobüse, metrobüse, trambüse neden karşıyız?

SİTEMİZE KATKI SUNANLARIN DA SAYISI ARTIYOR!
Öykücü kadınlarla çok güzel projelerimiz var..
.
5 Haziran’dan bugüne her pazartesi günü bir kadın yazarın öyküsünü GÜNÜN ÖYKÜSÜ kategorisi altında yayınlıyoruz. Kadın öykücüler ya ilk kez Ekmek ve Gül’de yayınlanan ya da kitaplarında yayınlanmış olan bir öyküyü paylaşıyorlar.
Öykücülerimizin birbirinden güzel öykülerini paylaşmanın yanı sıra bir de Ekmek ve Gül takipçisi kadınlara güzel bir katkıları da olacak. Siz de eğer amatör bir şekilde öyküler kaleme alıyorsanız ve öykücü kadınların imbiğinden geçirerek öykülerinizi demlemek ve öykücülüğün deneyimlerinden faydalanmak istiyorsanız dikkat! Her hafta öykülerini bizimle paylaşan kadın yazarlar, öykünüzü bir editör gözüyle ele alacak ve size önerilerle, fikirlerle geri dönüş yapacaklar.
Siz de öykülerinizi paylaşmak isterseniz [email protected] adresine yollayabilirsiniz... Size en kısa zamanda geri dönüş yapılacaktır.

YENİDEN HATIRLATALIM;
Sitemizin en büyük iddiası sadece okunmak değil, sitemizi ziyaret eden, takip eden her kadının aynı zamanda sitemizin yazarı, muhabiri, kameramanı, sunucusu, editörü olduğu bir mecra olmak.
Siz de beğendiğiniz bir filmi, hoşunuza giden ya da size çok anlamı gelen bir görseli, tanıklık ettiğiniz bir olayı, gün içinde paylaşmak istediğiniz her ne varsa onu bizimle ve elbette kadınlarla paylaşabilirsiniz...
[email protected] mail adresimiz.
0533 209 01 78 whatsapp hattımız.
Facebook sayfamızı beğenerek paylaşımlarımızdan haberdar olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Twitter üzerinden bizi takip etmek için tıklayınız.




İlgili haberler
Kadın dayanışması bir tık daha yakın!

Bir haber sitesi olmaktan öte, kadın kadına dertlerimizi paylaşacağımız, sizinle güçlenecek bu mecra...

Her yerden bu kadar yayını nasıl yapıyor bu kadınl...

İşte size 1 haftalık halimiz ahvalimiz... Her gün farklı yerlerden canlı yayın yaptı kadınlar. Eller...

10 maddede Ekmek ve Gül’ün 14 günü...

En çok beğenilenler, en çok izlenenler, en çok yorumlananlar, en çok tartışılanlar, en çok beklenenl...