Elazığ'da Ekmek ve Gül okuru kadınlar depremzede kadınlarla dayanışma etkinliği düzenledi
Elazığ Ekmek ve Gül okurları, depremzedelerle dayanışmak, kadınların yaşadıkları problemlerin çözümü ve mücadelesini konuşmak üzere bir araya geldi.

Elazığ Ekmek ve Gül okurları, "Depremzedelerle dayanışmak, kadınların yaşadıkları problemlerin çözümü ve mücadelesi için ne yapılmalı?" sorusunu yanıtlamak adına bir kahvaltı etkinliği düzenledi.

Deprem sonrası dayanışmanın daha da önemli vurgulandığı etkinlikte önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği konuşuldu. Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyası için Elazığlı kadınlara çağrı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Berivan Özkara, "Deprem zamanı pek çok sorun kadınlar açısından daha yakıcıydı. Çadırlarda bulaşığından, çamaşırına, temizliğine hep kadınlar sorumluydu. Tüm sorumluluklar kadınların üzerine yığıldı. AFAD’ın ihtiyaç listesi vardı, burada mesela kadın pedi yoktu. Bir ay geçmesine rağmen hâlâ kadınların ihtiyaçları giderilebilmiş değil. Bu sebeple Ekmek ve Gül'ün başlatmış olduğu Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyası sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar yan yana gelip hijyen kiti hazırladılar ve kadınların ihtiyaçlarını giderme konusunda adımlar attılar. Bu düzen karşısında kız kardeşlerimizle birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Ekmek ve Gül İskenderun'da depremzede kadınl...

Adana Ekmek ve Gül Grubu depremzede kadınlara topladığı yardımları ulaştırdı. Depremzede kadınlar de...

Antepli depremzede kadınlar bir araya geldi: Birbi...

Nar Sanat Derneği ve Antep Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinliğinde buluşan depremzede kadınlar drama etk...

Malatya’da Kadın Dayanışma Merkezi açıldı: ‘Çok fa...

Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla Malatya'da Kadın Dayanışma Merkezi kuruldu. Dersim Yenigün Kadın Dayanışm...