EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’dan 8 Mart mesajı: Birlikte değiştireceğiz
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması: 8 Mart’ta dünyanın dört bir yanında kadınlar yan yana gelerek #BöyleGitmez diyecek.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, işçi kadınların mücadele mirasıyla kadınların enternasyonal mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart’ta dünyanın dört bir yanında kadınların yan yana gelerek #BöyleGitmez diyeceklerini belirtti.

Gürkan, krize, şiddete, eşitsizliğe ve savaşa karşı gücünü birleştiren kadınların mücadele gününü kutladı.

Kadınların her yerde eşitsizliği, sömürüyü, baskıyı, savaşı ve mülteciliği dayatan kapitalist sisteme ve onun ayrılmaz bir parçası olan erkek egemenliğine itirazlarını dile getireceklerine dikkat çeken EMEP Genel Başkanı Gürkan, 2019’un kadınların "yaşamak istiyoruz" çığlıklarının yükseldiği bir yıl olduğunu hatırlattı.

KADINLARIN İTİRAZI VAR
“Kadınlara sürekli aile içindeki ‘makbul kadınlık’ görevlerini hatırlatanlara, kadına toplumun eşit bireyi olarak değil erkeğin ‘tamamlayıcısı, itaatkar eşi’ olma misyonu biçenlere, boşanmayı zorlaştıranlara, hakları kısıtlayıp hayatları zindan edenlere kadınların itirazı var” değerlendirmesinde bulunan Gürkan “İşsizliğin, yoksulluğun, geçim sıkıntısının en temel gündem haline geldiği ama yönetenlerin ‘ekonomi tıkırında’ dediği ülkede en temel ihtiyaçları bile karşılamak sorun. Kadın işsizliğinin en iyimser rakamla yüzde 14 olduğu, kadınlarda kayıt dışı çalıştırmanın yüzde 41'e dayandığı, 100 kadın işçiden ancak 7'sinin sendika üyesi olabildiği çalışma hayatında kadın işçiler, örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretli, kötü koşullarda, baskı ve taciz ortamında çalışıyorlar. Kadınların yaşam ve çalışma koşullarının insanlık dışı hale getirilmesine, emeklerinin, geleceklerinin çalınmasına itirazı var” dedi.

‘KADINLAR BARIŞTAN VAZGEÇMİYOR’
Savaş ve çatışmaların acı sonuçlarını en çok kadınlar ve çocukların yaşadığını savaşın ve işsizliğin körüklediği göçmenliğin bedelinin de katlanarak büyüdüğüne işaret eden Gürkan, bu 8 Mart’ın, insanlığa yıkımdan, savaştan, açlıktan, göçten, krizden, sömürüden başka bir vaadi olmayan düzene karşı kadınların #BöyleGitmez dediği gün olacağını belirtti.

Gürkan, kadınların savaş politikalarına karşı tüm yasaklara rağmen barışı savunmaktan vazgeçmediğini söyledi.

8 Mart’ın kadınların emeklerine, bedenlerine, kimliklerine yönelik saldırılara karşı dünyanın dört bir yanında hep bir ağızdan ‘birlikte değiştireceğiz’ dediği bir gün olacağına vurgu yapan Gürkan “Haklarına ve hayatlarına, emeklerine ve geleceklerine sahip çıkan, ‘Ekmek ve gül’ mücadelesiyle tarihi değiştiren işçi kadınların açtığı yolda yürüyen, değiştirmenin gücünü, sorumluluğunu ve cesaretini 8 Mart’ta sokağa çıkarak gösteren tüm kadınlara selam olsun” dedi.



İlgili haberler
EMEP: Kadınların yaşama hakkı kimsenin vicdanına t...

Erdoğan’ın Berfin özek davasına ilişkin yargıya ‘kanuna değil vicdanınıza bakın’ çağrısı yapmasına E...

Emek Partili Kadınlar 8 Mart’ı direnişteki VİP işç...

Emek Partili Kadınlar 7 Mart’ta sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan VİP Giyim işçi...

Emek Partisi 8 Mart'ı VİP Giyim işçileriyle kutlay...

Emek Partisi (EMEP) 8 Mart'ta Vip Giyim işçileriyle yan yana olacak.