EMEP: Güvenceli İş, Şiddetsiz Yaşam ve Eşitlik İçin Örgütlü Mücadele!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yazılı bir açıklama yaptı.

Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yayımladığı mesajında “güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için örgütlü mücadele!” çağrısı yaparak “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınlar, kadınlara reva görülen koşullara karşı onları ortaklaştıran yoksulluk, işsizlik, kriz, eşitsizlik ve şiddete karşı taleplerini haykıracak” dedi.

KADINLAR KENDİLERİNE REVA GÖRÜLENİ KABUL ETMEDİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yazılı bir açıklama  yaptı. Emekçi kadınların 8 Mart’ı pandeminin yıl dönümünde karşıladığına dikkat çekerek, salgının, emekçilerin sürü bağışıklığına terk edilmesiyle birlikte adeta bir işçi hastalığına döndüğüne dikkat çekti.

Pandemi sürecinde patronların kârına hizmet etmek için attığı her adımın sonuçlarının, kadın emekçiler için daha da ağır olduğunu vurgulayan Gürkan, “Bu süreçte okulların kapanması, sokağa çıkma yasakları ve evde kal çağrıları ile çalışmayan ya da çalışamayan hane halkının evde kalması nedeniyle kadınların sırtındaki bakım yükleri arttı” dedi. Gürkan, 2020 yılında Türkiye’de en az 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti. Kadınlar canıyla uğraşırken hükümet kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin güvenceler veren İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açtı, kamuoyunda çocuk istismarcıları affetme tasarısı olarak bilinen düzenlemeyi defalarca gündeme getirdi, kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini her fırsatta ilan etti.

Ancak tüm bu karamsar tabloya karşı 8 Mart’ın tarihinden öğrendiğimiz gibi, bu yıl da kadınlar kazanılmış haklarına, hayatlarına yönelik her saldırıya karşı, hayattan koparılan her kız kardeşi için meydanları terk etmedi, kendine reva görüleni kabul etmedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların, kadınlara reva görülen koşullara karşı onları ortaklaştıran yoksulluk, işsizlik, kriz, eşitsizlik ve şiddete karşı taleplerini haykıracağına dikkat çeken Gürkan “Kapitalist sömürü düzenine karşı emekçi sınıflarla birliklerini güçlendirmeye, cesaretlerini, umutlarını ve mücadelelerini büyütmeye devam edecek.

Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için meydanları dolduracağımız bugün de, tüm dünya ülkelerinin emekçi kadınlarına selam olsun!” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: Emek Partisi

İlgili haberler
8 Mart: Hesabımızı yaptık, hesabını soracağız!

Bu 8 Mart’ta ortak taleplerimizle bulunduğumuz her yerde haklarımız ve hayatımız için buluşuyoruz.

8 Mart: Her ‘tarih’in bir tarihi vardır!

8 Mart’ı 8 Mart yapan tarihi, emekçi kadınların mücadelesinin tüm dünya kadınlarına mirasını, bu kök...

GÜNÜN ŞARKISI: Vazgeçmeyiz hiçbir zaman, caddelerd...

EMEP'li kadınlar kadınları 8 Mart alanlarına çağırıyor, "Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitl...