EMEP Haliliye adayı Funda Bakış, 8 Mart'ta kadınlarla bir araya geldi
Emek Partisi Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Kısas Mahallesi'nde yaşayan kadınlarla buluştu.

Emek Partisi (EMEP) Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kısas Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla buluştu. Urfa’daki kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çeken Bakış, kadınlara “Bu zorlukları aşabilmenin en önemli yolu da bulunduğumuz mahallelerde, işyerlerinde birliklerimizi kurmak ve bu kenti kadınlarla birlikte yönetmektir. Gelin hep beraber yönetelim Haliliye’yi. Kadınların yaşadığı şiddete, yoksulluğa ve eşitsizliğe karşı hep birlikte olalım” çağrısında bulundu.

'BERABER ÇABALAMAMIZ GEREK'

Özak Tekstil direnişçisi kadınların da katıldığı buluşmada 8 Mart, Özak direnişindeki kadınların mücadelesi ve yerel seçimler konuşuldu. 8 Mart mesajıyla başlayıp Özak direnişinde 80 gün boyunca direnişçi işçilerle beraber yaşadıklarını anlatan Bakış, “Bugün 8 Mart. Kadın işçilerin hakları için mücadele ederek kazandığı bir gün. Ancak biz kadınlar hâlâ insanca yaşayabilmek için evimizde, çalıştığımız yerde, sokaklarda şiddete, yoksulluğa ve sömürüye karşı mücadele ediyoruz. Bu direniş de bize haklarımızı ancak örgütlü bir mücadeleyle alabileceğimizi gösterdi. Buradan aldığımız güçle bugün halkçı bir belediyecilik için Emek Partisinden adayız. Kadınlar, işçi-emekçiler için daha yaşanılabilir bir yer istiyorsak bunun için de beraber çabalamamız gerek” diyerek mücadele etme ve beraber yönetme vurgusunda bulundu.


'BELEDİYELERİN İMKANLARI KADINLAR İÇİN DEĞİL RANT İÇİN KULLANILIYOR'

Urfa’da işsizlikten kaynaklı özellikle gençlerin başka şehirlerde çalışmak zorunda kaldığından ve özellikle kadınların çalışma imkanının kısıtlı olduğundan bahseden kadınlar, belediyelerin kadınların iş yaşamına katılabilmesi için çözüm üretmesi gerektiğini ancak şu anki belediyenin kadınlara yönelik hiçbir adım atmadığını söyledi. Bakış ise “Belediyelerin kadınlara güvenceli iş sağlayabilecek imkanları elbette var. Ancak var olan belediyelerin imkanları kadınlar, gençler ve bu kentte yaşayanlar için değil rant ve kâr için kullanılıyor. Yerel yönetimlerin görevi buradaki halka güvenceli bir yaşam sunmaktır” dedi ve ekledi: “Yine Urfa’da kadınlar çok baskı altında. Şiddet vakaları günden güne artıyor ancak kadınların bir çoğu resmi başvuru bile yapamıyor korkudan ve yalnızlıktan. Kimisi ne yapacağını dahi bilmiyor. Peki belediyeler ne için var? Şiddeti önleyecek uygulamalar, kadınların karşılaştıkları bu zorlukları aşabilecek destek-koruma ve dayanışma merkezleri ile kadınların yalnız olmadığını göstermek için. Bunlar da ancak kadınlar yönetimde söz, yetki ve karar sahibi olursa mümkün olabilir.”

'GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDEN GELİYOR'

Bakış’ın adaylığının kendileri için heyecan verici olduğunu ifade ederek ne yapabileceklerini soran kadınlara Bakış şu yanıtı verdi: “Bizim her emekçinin evine ulaşmamız gerek. Emek Partisinin diğer partiler gibi reklamlara harcayacak bir bütçesi yok. Partimiz işçilerin emekçilerin partisidir. Bizim gücümüz birliğimizden geliyor. Bunun için kapı kapı dolaşıp beraber yönetmenin, halka gerçek hizmetin mümkün olabileceğini herkese anlatacağız.”

Buluşma, sohbetlerin ardından halaylar ve müzikler eşliğinde sonlandı. 

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Yerel seçimler, 8 Mart, kadın mücadelesi...

Yerel seçimlere giderken 8 Mart nerede duruyor? EMEP Milletvekili Sevda Karaca ile konuşuyoruz

EMEP’in belediye başkan adayı Özak işçisi Funda Ba...

EMEP, Urfa’nın Haliliye ilçesi belediye başkanlığına Özak işçisi Funda Bakış’ı aday gösterdi. Bakış,...

Özak Tekstil'de direnen işçilerden Funda Bakış, EM...

EMEP'in Urfa Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış işçi kadınlara seslendi: ‘Omuz omuza verelim...