EMEP'li kadınlar: ‘Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyelim’
İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde Belediye İş Hanı önünde stand açan Emek Partisi (EMEP) üyesi kadınlar, kadın cinayetleri son bulsun diyerek bildiri dağıttı.

Kocaeli İzmit'te artan kadın cinayetlerine dikkat çeken EMEP'li kadınlar, "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" başlıklı bildirinin dağıtımını gerçekleştirdi. İstanbul Sözleşmesinin ne olduğunun anlatıldığı bildiride, birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Kadınlara seslenen EMEP üyesi kadınlar, "Pınar Gültekin reddettiği erkek tarafından vahşice katledildi. Pınar, diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi 'Hayır' dediği için öldürüldü. Biz biliyoruz Pınar'ı, Emine'yi, Şule'yi öldüren sadece bir kişi değil" ifadelerini kullandı.  

"İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" diyen kadınlar, "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Gelin bu sözü hep birlikte büyütelim, insanca bir yaşam ve eşitlik için birlikte mücadele edelim" dedi. Bildirilerini fabrikada, mahallede, sokakta kadınlara ulaştırmaya devam edeceklerini ve kadınlarla yan yana gelmeye devam edeceklerini söyleyen kadınlar, kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini de vurguladı.

İlgili haberler
Polonya hükümeti İstanbul Sözleşmesinden çekileceğ...

Polonya hükümetinin İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceğini açıklaması ülke çapında protesto gösterile...

AKP’ye oy verenlerin yüzde 50’si İstanbul Sözleşme...

Metropoll Araştırma Şirketi İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Hal...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği: İstanbul Sözleşm...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri 'İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Pınar aramızda olurdu' di...