Enflasyon pik yaptı, asgari ücret ele geçmeden eridi
DİSK Araştırma Merkezi: DİSK-AR tarafından hesaplanan emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 55,8, en düşük yüzde 20'lik dilimin gıda enflasyonu yüzde 64,6! Asgari ücret ele geçmeden eridi!

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) TÜİK'in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından gıda enflasyonuna ilişkin verileri yayımladı.

TÜİK gıda enflasyonunu 43,8 olarak hesaplarken DİSK-AR, gıda enflasyonunun emeklilerde yüzde 55,8'e, düşük gelirli ikinci yüzde 20'de 56,4 olarak açıkladı. Düşük gelirli ilk yüzde 20'nin gıda enflasyonu ise 64,6 olarak açıklandı.


Öte yandan KESK Ankara Şubeler Platformu, enflasyonun açıklanmasının ardından TÜİK önünde basın açıklaması yaptı, KESK üyeleri TÜİK önüne silah çelenk bıraktı.

MetroPOLL Araştırma’nın son anketine göre ise Cumhur İttifakı seçmenlerinin büyük bir bölümü TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarına güvenmiyor.

AKP’li seçmenlerin yüzde 77,7’si, MHP’lilerin ise yüzde 86,3’ü iktidarın açıkladığı enflasyon rakamlarına inanmadığını söylüyor.

AKP’ye oy veren yüzde 31,3’ü gerçek enflasyonun yüzde 50 ila yüzde 100 arasında, yüzde 46,4’ü ise 46,4’ü yüzde 100’ün üzerinde olduğunu belirtti.

MHP’lilerin yüzde 24,7’si gerçek enflasyonun yüzde 50 ila 100 arasında; yüzde 61,6’sı yüzde 100’ün üzerinde olduğunu savundu.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Bir de buradan bak: Enflasyon nedir?

Enflasyonu hep ekonomistler konuşacak değil ya. Bakın kadınlar nasıl anlatıyor enflasyonu. Doç. Dr....

‘Pazara girsinler enflasyonu görsünler’

Adana’da pazarda konuştuğumuz kadınlar mutfak masraflarının geçen yıla göre yüzde 30-50 oranında art...

‘Ocak ayında gelecek zamlarla asgari ücretin anlam...

Emekli aylığıyla geçinen Ayla da işçi Ayşe’de belirlenen asgari ücretten memnun değil, çünkü zaten g...