Esenler cinayet davasında ‘Erkekliğime laf etti’ diyen sanığa ‘haksız tahrik’ indirimi
İstanbul Esenler'de Neriman Kıvrak'ı evinde 22 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık “Erkekliğime laf etti” savunması yaptı, mahkeme sanığa “haksız tahrik” indirimi ile 18 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul Esenler'de 68 yaşındaki Neriman Kıvrak adlı kadının 22 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili davada “Erkekliğime laf etti” savunması yapan sanığa “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezası verildi. Savcılık sanık hakkında ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemişti

DHA’nın haberine göre Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Cemal Şen tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS katılırken müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

‘BIÇAĞI ELİNDEN ALDIM VE SAPLADIM’

Sanık Şen savunmasında Kıvrak'ı 20 yıldır tanıdığını belirterek, " Olaydan sonrasına ilişkin hiçbir şey hatırlamıyorum. Kavga ettiğimizi hatırlıyorum. İçkiliydim. Ben evden çıkarken yaşıyordu. Üzerimde telefon bulunmadığı için herhangi bir yere haber vermedim. Neriman ile para alışverişi yapmadık. Neriman alkol kullanırdı. Benim erkekliğime laf etti. Terbiyesizlik yapma dedim ve ona vurdum. İkimizde alkollüydük. Elindeki içkiyi üzerime attı. Masada duran bıçağı eline aldı. Daha sonra bıçağı elinden aldım ve sapladım" dedi.

‘ANNEMİ BİRKAÇ DEFA BIÇAK SALLAMASIYLA MI ÖLDÜRMÜŞ?’

Neriman Kıvrak'ın kızı Songül Yakup Çebioğlu ifadesinde, "Annem öldükten sonra otopsi raporunda kanında alkol çıkmamıştır. Sanığın savunmaları tutarsızdır. Sanık işine gelmeyen kısmı unutuyor. Annemi birkaç defa bıçak sallamasıyla mı öldürmüş, beyanları çelişkili ve tutarsızdır" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Cemal Şen hakkında haksız tahrik indirimi uyguladı. 'Kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

BAŞKAN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNE MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Mahkeme başkanı, sanığın cezasında indirim almak için çelişkili beyanlarında bulunduğunu belirterek hakkında haksız tahrik indiriminin uygulanmasında çoğunluğun görüşüne katılmadı. Karara muhalefet şerhi koydu.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Cemal Şen ve Neriman Kıvrak'ın evinde birlikte alkol aldıkları, bir süre sonra aralarında tartışma çıktı belirtiliyor. Kıvrak'ın şüphelinin erkekliğine hakaret ettiği, tartışmanın kavgaya dönüştüğü ve Şen'in mutfakta bulunan bıçakla rastgele birçok kez Kıvrak'a sapladığı aktarılıyor.

İddianamede, şüphelinin hedef gözetmeksizin birçok bıçak darbesiyle kadını kasten öldürdüğüne, yapılan muayenede Kıvrak'ın vücudunda çoğunluğu yüz, boyun bölgesinde olmak üzere 22 adet bıçak darbesine bağlı bıçak izlerinin tespit edildiğine, bıçak darbelerinin çok sayıda ve vücudun geneline yayılmış olması karşısında eylemin canavarca hisle kasten öldürmek suçu olarak değerlendirildiğine yer verildi. Cumhuriyet savcısı, sanık hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yaraları sarmak kardeşliği büyütmek lazım

‘Çok acı bir şey de var; çok kozmopolit bir yer Maraş. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Suriyeli… Çok fazla...

Dayanışma ile ayaktayız, örgütlenerek değiştireceğ...

Bugün kadınların tam da hakları için mücadele etme zamanı. Özellikle seçim sürecinde sistemi düzeltm...

Almanya'da cezai sorumluluk yaşı gündemde: ‘Çocukl...

Almanya'da tecavüz gibi bazıları cezai sorumluluk yaşının düşürülmesini yeniden talep etmeye başladı...