Esenyalı: 700’ü aşkın kadın 8 Mart şenliğinde buluştu
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği 8 Mart şenliğinde bu yıl kadınlar salona sığmadı. Gündemlerinde birlik ve mücadele vardı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi İstanbul Pendik’te Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği şölen düzenledi. “Krize, işsizliğe, eşitsizliğe karşı bir aradayız” sloganıyla düzenlenen şölene katılan yaklaşık 700 kadın 8 Mart coşkusu yaşadı.


HER ÇALDIĞIMIZ KAPININ ARDINDA DERT VAR, BİR ARAYA GELMEMİZDE ÇÖZÜM VAR
Derneğin erbane korosunun dinletisiyle başlayan etkinlikte konuşan dernek başkanı Adile Doğan, kadınların birlikteliğinin ve dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

Bu yıl 8 Mart’a ekonomik krizin etkisi altında gidildiğini hatırlatan Doğan, “Krizin ve yoksulluğun üzeri örtülüyor. Kadının sesi kısılmaya çalışılıyor. Biz bu etkinliği örgütlerken onlarca sokak gezdik, yüzlerce kapı çaldık, binlerce kadınla buluştuk. Kapı aralarında buluştuğumuz kadınlar, evlerine girdiğimiz kadınlar bize yaşamlarını anlattı. Kadınlar kriz nedeniyle işlerinden oluyor ve bu kadınlar bir daha üretime dönemiyorlar. Yine krizin getirdiği yoksullaşmayla birlikte kadın üzerindeki baskı ve şiddet artmış durumda.

Çocuk istismarı artmış durumda.

Biz her çaldığımız kapıda bunları konuştuk ve bir araya gelmenin önemini konuştuk. Birlikte her zaman daha güçlüyüz, daha da güçleneceğiz” diye konuştu.

FLORMAR İŞÇİLERİ: ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ
Direnişteki Flormar işçileri de etkinliğe katıldı. Flormar işçileri adına konuşan Ayşe Öztürk, “Flormar deyince bizim aklımıza şunlar geliyor; Sultan ablanın kocasından dayak yiyip gece vardiyasına gelmesi, Rukiye’nin 2 aylık çocuğunu komşusuna bırakarak vardiyaya gelmesidir bizim direnişimizi yaratan. Bizim bu yaşadıklarımıza karşı patronlar bizim bir aylık kazancımızı bir öğlen yemeğinde masaya bırakıyor. Biz bunlara karşı direnişe başladık. 292 gündür bizi açlığa mahkum etmeye çalışıyorlar, vazgeçeriz sanıyorlar. Ama yanılıyorlar, biz direnişimizi kazanana kadar, işlerimize geri dönene kadar asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Pendik’te okuduğu lisenin önünde öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in babasının da katıldığı etkinlikte çok sayıda yöre derneği, siyasi parti temsilcisi de yer aldı.

Derneğin tiyatro grubunun sahne aldığı etkinlikte kadınlar, türkü ve halaylarla coşkulu bir gece yaşadı.


İlgili haberler
Polis engeline rağmen Tuzluçayırlı kadınlar 8 Mart...

Ankara Mamak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Tek Mezar Parkı’nda toplanan...

Dersim’de kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

Dersim’de yüzlerce kadın şenlikte bir araya geldi. Kadınlar “Kendi yaratmadığımız krizin yükünü biz...

Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’

Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimle...