Esenyalılı kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin “Kadınların yaşam hakkını, emeğini ve geleceğini yok sayanlara karşı yan yana gelelelim, dayanışmayı büyütelim” şenliğine 500’ün üzerinde kadın katıldı.

“Tecavüz evlilik nedeni olmasın”, “Çocuk istismarı aklanmasın”, “Yaşam hakkımızı, emeğimizi ve geleceğimizi yok sayanlara karşı yan yana gelelim” gibi çeşitli sözlerin pankartlara yansıdığı etkinlikte mahalleli kadınlar, işçi kadınlar, derneğin kurulu olduğu Pendik ilçesinde çalışmalar yürüten siyasi partilerin, kitle örgütlerinin, yöre derneklerinin temsilcileri vardı.


Etkinliğe Emek Partisi Tuzla ve Pendik ilçe örgütleri, CHP Pendik ve Tuzla İlçe Örgütleri, HDP Pendik İlçe Örgütü, Pendik Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ile Ekmek ve Gül Dergisi adına Şengül Karadağ da katıldı. Etkinlikte Sosyolog Birgül Avdan'ın yönetiminde kadın derneği üyelerinin rol aldıkları kadına uygulanan şiddetin çocukluktan başlayan evrimini konu olan bir tiyatro gösterimi de yapıldı.


YAŞAM HAKKIMIZA SAHİP ÇIKALIM, DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği adına konuşan Adile Doğan, gerek mahallelerinde gerekse ülkenin her yerinde kadınlara ve çocuklar yönelik artan şiddeti, tacizi ve tecavüzü her gün nasıl örneklerle yaşadıklarını anlatırken, bu hayati sorunlara karşı önlem alması gereken iktidarın ise gündeminde bu sorunların çözümünden uzak hamlelerin olduğunu, kadınları ve çocukları adeta cezalandıracak, onları savunmasız bırakacak yeni düzenlemeler gündeme getirdiğini anlattı. “Çocuk istismarı artarken ve hepimiz etkili önlemler ve politikalar talep ederken gündeme getirdikleri idam, hadım, zina gibi tartışmalarla sorunun daha da derinleşmesine neden oluyorlar.” diyen Adile Doğan’ın konuşmasının bir diğer gündemi de savaş politikalarıydı. “Savaşın en çok yoksulları etkilediğini, yoksulların canını yaktığını biliyoruz.” diyen Doğan, savaş ortamında bastırılmaya çalışılan ilk sesin kadınların sesi olduğunu, toplumda şiddet arttıkça bunun kadınların karşı karşıya kaldığı gündelik şiddeti de arttırdığını, kadınların hayati sorunları için biraraya gelmesinin önüne OHAL ve savaş nedeniyle geçildiğini anlattı.


14 MART’TA HELİN’İN DAVASINDA BULUŞALIM
Etkinliğe, geçtiğimiz günlerde Pendik’te okuduğu lisenin önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin Palandöken’in babası da katıldı. Nihat Palandöken “Artık kız çocuklarımız sokaklarda korkarak dolaşıyor, taciz ve tecavüz olayları her gün artıyor. Televizyonlarda şiddet normalleşiyor. Bireysel silahlanma ve silah kullanımı her geçen gün artıyor. Kızım Helin de bu cinayetlerden birine kurban gitti. Ben başta kendi kızım ve ülkemdeki diğer kızların heba olmaması için, sokakta rahatça dolaşması için mücadele veriyorum. Bu mücadelemde sizlerden destek istiyorum.” diyen baba Palandöken, 14 Mart’ta görülecek olan davanın ikinci duruşması için herkesi destek olmaya çağırdı.
Etkinlikte Kadın Derneği Erbane Grubu, Grup Alzaymır ve Koma Seçkinlerin sahne alırken, etkinlik müzik dinletisi ve çekilen halaylarla son buldu


İlgili haberler
Esenyalı’da kadınlar çocuk istismarlarına karşı so...

Esenyalı kadın dayanışma derneğinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar: Sessiz kalmıyoruz, çocuklar...

Savaşa, sömürüye, şiddete karşı YAŞASIN 8 MART!

8 Mart içi boş laflarla ‘vitrin’ yapılacak bir ‘Kadınlar Günü’ değildir. 8 Mart hem evde hem işyerin...

Birlik ve dayanışma için 8 Mart’ta buluşalım

Birbirimize sadece dertlerimizi anlatmıyoruz, çözüm önerileri de sunuyoruz. Anlattıkça çoğalıyor, ço...