İstanbul Esenyurt’ta genç bir kadına nitelikli cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Y.Ş. 25 Aralık Saat 11.00’de Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Ekmek ve Gül’e konuşan cinsel saldırıya uğrayan genç kadın, sanığın hak ettiği cezayı almamasından korktuğunu söyleyerek kadın örgütlerini davasını takip etmeye çağırdı: “Kalabalık olması ve ses yaratmak adına yanımda olmalarını istiyorum.”
Genç kadın, bir buçuk aydır birlikte olduğu ve kimliğini kendisinden saklayan Y.Ş. tarafından cinsel saldırıya uğradığı için şikayetçi oldu. Y.Ş, Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 15 Haziran’da verdiği kararla tutuklandı. Soruşturma kapsamında toplanan deliller cinsel saldırıyı doğrularken Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede Y.Ş’nin “nitelikli cinsel saldırı” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
‘Sanık gerçek kimliğini gizledi’
Kadın ifadesinde sanık Y.Ş. ile sosyal medyada tanıştığını, sanığın ilk günden itibaren kendisini farklı bir isimle tanıttığını ve kiraladığı evin kontratında dahi sahte bir T.C. kimlik numarasıyla sahte isim kullandığını dile getirdi. Cinsel saldırının Y.Ş’nin evinde gerçekleştiğini söyleyen kadın, olaydan bir gün sonra yaşananları konuşmak üzere buluştuklarında sanığın kimliğine bakarak gerçek ismini öğrendiğini ifade etti.
İddianamede, taraflar arasındaki mesajlaşmalarda Y.Ş’nin “Keşke kimliğin sağ alt köşesine baksaydın” şeklinde ifadeler kullandığı da yer aldı. Y.Ş’nin saldırı sonrası kadını arayıp pişman olduğunu söylediği, ancak kimliği açığa çıkınca cinsel saldırıyı reddettiği aktarıldı.
‘ATK raporu cinsel saldırıyı doğruladı’
Kadının cinsel birlikteliğe açıkça rıza göstermediği, saldırıya direndiği ve Y.Ş’nin saldırıyı gerçekleştirdiği; darp raporu ve adli tıp kurumu (ATK) bulgularıyla doğrulandı. Olay sonrası alınan raporlarda kadının vücudunda morluklar tespit edildi. ATK’nin değerlendirmesinde, olaya ilişkin DNA bulguları şüpheliyle uyum gösterdi. ATK raporunda alınan sürüntülerde sanığa ait DNA çıktığı ortaya kondu. İddianamede, kadının olayın ardından travma sonrası stres bozukluğu nedeniyle psikiyatri kliniğinde tedavi gördüğü de belirtildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Y.Ş’nin nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği ifade edilerek bu suçtan cezalandırılması istendi.
Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org
İlgili haberler
Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümü: Cinsel saldırı ihtimali ortaya çıktı
Rojin Kabaiş soruşturmasında ATK raporuyla cinsel saldırı olma ihtimalinin ortaya çıktığını açıklandı.
Nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanan Musa Orhan tahliye edildi
Batman’da yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Karar sonrası sosyal medyada ‘#MusaOrhanTutuklansın’ çağrısı yapılıyor.
Cinsel saldırıya ‘teşebbüs’ indirimi
Bursa’da bir güvenlik kamerasına yansıyan tacizle ilgili açılan davada mahkeme cinsel saldırı ‘teşebbüs aşamasında’ kaldığı gerekçesiyle cezayı indirdi.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN

























