Eşi Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın tutukluluğuna devam kararı verildi
Denizli’de eşi Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davada tutukluğa devam kararı verildi. Bir sonraki duruşma 23 Temmuz tarihine ertelendi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde geçtiğimiz yıl boşanma aşamasında olduğu 2 çocuk annesi Hafize Kurban’ı sokak ortasında öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dava açılan Uğur Kurban’ın yargılanmasına devam edildi.  

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya koronavirüs salgını nedeniyle müşteki ve avukatları ile sanık avukatı salona alındı. Bir önceki duruşma sonra bu duruşmada kararın açıklanması beklenirken sanık Uğur Kurban’ın avukatı, 65 yaş üstü olması nedeniyle cezaevine gidemediğini ve zanlı ile görüşemediğini ileri sürerek duruşmanın ertelenmesini talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 23 Temmuz tarihine ertelendi.

‘ŞİDDETİ KÖRÜKLEYEN SİSTEM HER GÜN KADINLARI ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR’
Dava öncesi adliye önünde bir araya gelen kadın örgütleri basın açıklaması yaptı. Açıklamaya öldürülen Hafize Kurban’ın ailesi de katıldı. Kadınlar sık sık “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet” sloganları atarken yakalarında “Hafize Kurban İçin Adalet” yazan kokartlar taktı. 

Basın açıklamasını okuyan Ebru Koç, “Kadın cinayetlerine her gün bir yenisi eklenirken katillere böyle pervasızca ifadelerde bulunabilme cesaretini veren kadın düşmanı zihniyeti kınıyoruz. Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan ve hatta bu şiddeti körükleyen sistem her gün kadınları öldürmeye devam ediyor. Şiddeti önlemek için daha etkin adımlar atmak yerine kazanılmış haklarımıza saldırmaya devam eden hükümet, şiddete karşı güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesini ve 6284 sayılı yasanın dahi kaldırılmasını istiyor” diye konuştu.

‘ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ’
Hafize Kurban cinayetinin de tüm kadın cinayetleri gibi bu güvencesizliğin ve önlemsizliğin sonu olduğunu dile getiren Koç, “Bizleri katletmeye ve sömürmeye ant içmiş bu zihniyetin karşısında sokaklarda, alanlarda, mahkeme koridorlarında haykırmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetleri politiktir. Dava sonucunda verilecek kararın hepimizin yaşam hakkını etkileyeceğini önemle hatırlatmak isteriz. Bir kişi daha eksilmemek için adaletin katil zanlısını en ağır şekilde cezalandırmasını talep ediyoruz. Hafize Kurban için, öldürülen tüm kadınlar için, korkusuzca yaşayabilmek için adalet istiyoruz” dedi.  
İlgili haberler
Hafize Kurban’ın katili için savcı ağırlaştırılmış...

Denizli’de ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban (23) davasının beşinci duruşma...

Eşi Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın tutuklu...

Denizli’de eşi Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davada tutukluğa devam kararı ver...

Hafize Kurban’ın katili indirimlerden yararlanmaya...

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın katili yine ‘aldatıldım’ diye savunma yaptı....