Eşi tarafından öldürülen Ebru Aras'ın ailesi adalet bekliyor
Iğdır'da boşanmak istediği eşi Umut Aras tarafından vurularak öldürülen Ebru Aras'ın ailesi Umut Aras'ın indirim almadan en ağır cezayı almasını istediklerini ifade ediyor.

Iğdır'da eşi Umut Aras tarafından tabancayla vurularak öldürülen 3 aylık hamile Ebru Aras'ın Mersin'de yaşayan annesi Necla Öcüm ile ablası Bahar Üstün tutuklu yargılanan sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

'TAKIM ELBİSE GİYDİĞİ İÇİN BİR GÜN BİLE İNDİRİM ALSIN İSTEMİYORUZ'


DHA'dan Adnan Açıkgöz ve Soner Aydın'ın haberine göre Ebru Aras'ın Mersin'de yaşayan ablası Bahar Üstün ile annesi Necla Öcüm, Umut Aras'ın indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi. Olayın ardından yalan ifadeler verildiğini ileri süren abla Üstün, "4 yıl boyunca şiddet uygulamadığını söylüyor. Hastane odasında 2 defa dövdüğü, gece eve girip yastıkla boğmaya çalıştığını ablam kendisi bize söyledi. Ablama çok eziyet etti, eziyet ederek öldürdü. Bu adamın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Çocuğundan dolayı, iyi halden, takım elbise giyerek salona geldiği için bir gün bile indirim almasını istemiyoruz" dedi.

'EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM'


Gözyaşları içinde konuşan anne Necla Öcüm ise "Onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Bir de 'Çocuk için çıkayım' diyor. Küçük bir bebeğin katili, başka bir çocuğa bakabilir mi? 'Bu çocuk neden doğdu? Bu çocuk şeytan' diyen biri, çocuğa bakabilir mi? Bu insan mı, baba mı? Önce Allah'a, sonra adalete güveniyorum. Allah için en ağır cezayı versinler. O bize çok çektirdi. 4 yıldır kızım bu eve ayak basmadı" ifadelerini kullandı. Sanık Umut Aras, 21 Ocak'ta Iğdır Adliyesi'nde 2'nci kez hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 3 aylık hamile Ebru Aras, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Doğubayazıt Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde müdür yardımcısı olan eşi Umut Aras'la boşanma aşamasına geldi. Evde çıkan tartışma sırasında Umut Aras, üzerinde taşıdığı tabanca ile genç kadına ateş etti. Ebru Aras, kanlar içinde yere yığılırken Umut Aras intihar girişiminde bulundu. Yirmi dört yaşındaki Ebru Aras öldü, hastaneye kaldırılan Umut Aras ise tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Umut Aras, tutuklu yargılandığı Iğdır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Kasım'da  "Eşini kasten öldürme" suçundan hakim karşısına çıktı. Ailenin avukatı sanığın "Eşini kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Davanın ikinci duruşması 21 Ocak'ta Iğdır Adliyesi'nde görülecek.

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Ezilenler, gömün ayrılıklarınızı!

Rosa Luxemburg’un mücadelesi, insanın insan gibi yaşaması, özgürlük ve barışın mücadelesidir. Eylemi...

Şiddete ve yoksulluğa karşı bir çıkış arayışı

Evliliğinde yaşadığı şiddete karşı kendi hayatı hakkında karar veren Ayşe, hâlâ şiddete maruz kalıyo...

Yeniden üretim ve Ari Venüs

Kadınların faşizmde doğurganlığa hapsedilerek, ‘milletin yeniden üretilmesinde’ nesne haline getiril...