EŞİK: Çıplak arama işkencedir, mağdurları sorgulamayın failleri kovuşturun
EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu Özlem Zengin’in çıplak aramaya dair sarf ettiği sözler üzerine açıklama yaptı.

Meclis Genel Kurulunda çıplak arama tartışması sırasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin Uşak’taki çıplak arama iddialarını reddederken, suç duyurularının hatırlatılması üzerine, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir” dedi. Özlem Zengin’in bu sözlerine kadınlardan ve kamuoyundan tepkiler yükselirken EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu da açıklama yaptı. “Özlem Zengin’e cevabımızdır” başlığıyla yayımlanan metinde şu sözlere yer verildi:

Kadınların şiddeti beyan edebilmeleri, travma, işlemeyen başvuru mekanizmaları, ataerkil baskı gibi nedenlerle uzun zaman alabilir. Devletin görevi, kadınların onur ve ahlakını sorgulamak değil, şiddeti güvenle beyan edebilmeleri için önlem almaktır.
Kadınların maruz kaldığı şiddete dair beyanı masumiyet karinesini ihlal etmez, kovuşturmanın başlatılmasına zemin oluşturur. Devletin görevi çıplak aramaya maruz bırakılan mağdurların beyanını sorgulamak değil, failler hakkında derhal etkin kovuşturma başlatmaktır.
Çıplak arama işkencesine maruz bırakılan kadınları geç şikayetçi oldular diye sorgulamak, aynı işkenceyi psikolojik olarak sürdürmektir. İşkence insanlığa karşı suçtur zamanaşımı yoktur, bir an önce etkin soruşturma başlatılmalıdır!

İlgili haberler
Mağdur iken suçlu, şikayetçi iken sanık yapılıyor...

Avukat İlke Işık AKP'li Grup Başkanvekili Zengin'in kadınları hedef alan sözlerine dair yazdı: 'Bu ü...

‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez’ diyen Öz...

Çıplak arama iddialarına ‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir’ diye...

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen: 70 yaşında...

Ayşe Çelik, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ‘ahlaklı, onurlu kadın çıplak aramayı açıklamak iç...