Eski Farplas işçisi: Sakın bu mücadeleyi bırakmayın, kenetlenin
Eski bir Farplas işçisi, sendikal hakları için mücadele veren Farplas işçilerine mesaj yolladı: Sakın bu mücadeleyi bırakmayın, arkadaşlarınızla, sendikanızla kenetlenin.

2006 yılında Farplas'ta çalışan bir kadın işçi, o dönem de sendikal mücadeleye girdiklerini ama başarılı olamadıklarını söyledi. Şimdi kendilerinin bıraktığı yerden Farplas işçilerinin mücadeleyi sürdürdüğünü gururla takip ettiğini söyleyen eski işçi, "Bir hayalimi gerçekleştirdiğiniz için hepinizle gurur duyuyorum. İşçinin ve emekçinin tekrar bir araya gelip mücadele vermesi beni çok sevindirdi" dedi.

‘O KADAR YORGUN GİDİYORDUK Kİ EVE...’

O dönem çalışma koşullarından bahseden işçi, "2006'da Farplas'ta işe başladım. Yoğun çalışma sistemi vardı, çok haksızlıklara denk geliyordum, gecemiz gündüzümüz belli değildi, mesailerimiz çok fazla oluyordu haklarımızı hiçbir şekilde anlamıyorduk. O kadar yorgun gidiyorduk ki eve..." ifadelerini kullandı. 2007'de örgütlenmeye karar verdiklerini söyleyen işçi, "Çok güzel, candan arkadaşlarımız vardı. O günleri gururla anıyorum, yüreğim hala orada. 2008'de bir çalışan arkadaşımızın 'İhbarıyla' maalesef sendikal örgütlülüğümüz bozuldu, sendika bayrağını oraya dikemedik" dedi.

‘BİRLİĞİ BOZMAK İÇİN HER TÜRLÜ OYUN YAPILACAKTIR’

Farplas işçisinin birlikteliğine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen işçi, "Benim sizden isteğim şudur, çok güzel bir şey başarmışsınız ama ne olur sakın ola bu mücadeleyi bırakmayın. Hiçbir söze, hiçbir vaade inanmayın. Bunu bozmak için her türlü oyun yapılacaktır, kendinize dikkat edin. Arkadaşlarınızla, sendikanızla kenetlenin. Bu bir başlangıç, bizim bıraktığımız yerden tekrar başladınız" diye konuştu.

İlgili haberler
AKP’li Belediye Başkanından sendikalaşan kadın işç...

Ordu’da AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makam odasında, iki kadın işçiye sendikadan istifa et...

DEBATEKS işçileri sendikalaşma mücadelelerini anla...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...

Sendikalaştıkları için işten atılan DEBATEKS işçil...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...