Eskişehir’de katledilen Sally’nin davasında iddianame kabul edildi, duruşma 13 Mayıs’ta
Iraklı Sally'i katleden ve yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanın Amjed Mohsin Mohammed hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Dava 13 Mayıs Cuma 09.30’da Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde.

2 Eylül 2021 tarihinden evinden “Kahve içmeye çıkıyorum” diyerek ayrılan ve bir daha kendinden haber alınamayan 19 yaşındaki Sally Al-Abbood’ın, kaybolmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Amjed Mohsin Mohammed hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı ve ağırlaştırılmış müebbet istendi. İlk duruşma 13 Mayıs Cuma Günü 09.30’da gerçekleşecek.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Amjed Mohsin Mohammed hakkında Sally’i “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürdüğü” suçundan dava açıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve kısıtlama kararı bulunan iddianameyi inceleyen Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Amjed Mohsin Mohammed üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığı, kaçma şüphesinin bulunduğu ve suçun niteliğine göre adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı için tutukluk halinin devamına karar verdi. İddianamede suç işlediklerini öğrendikleri Amjed Mohsin Mohammed'in kaçmasına yardımcı oldukları belirtilen sanıklar, Sarhan Shıhab Ahmed, Ameer Muttashar Mahmood ve Asaad Monsın Mohammed hakkında ise zorla getirme emri düzenlenmesini istedi. Mahkeme, ilk duruşmanın 13 Mayıs 2022 Cuma Günü saat 09.30’da görülmesine karar verdi.

SANIK YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

Dava ile ilgili hazırlanan iddianame, Amjed Mohsin Mohammed ile Sally’nin birkaç ay evvel arkadaş ortamında tanıştıkları belirtilirken, olay günü Sally ile Amjed Mohsin Mohammed'in Espark yakınlarında buluştuğu kamera kayıtlarıyla tespit ediliyor. Amjed M.M'nin ilişki teklifini reddeden Sally’i darbettiği; tanık ifadelerinde de belirtildiği gibi Sally’in çığlık seslerinin çevreden duyulduğu, ancak Amjed Mohsin Mohammed'in saldırısına devam ederek Sally’i öldürdüğü ifade ediliyor.

Amjed M.M'nin, bir hırdavatçıdan önce balta satın aldığı, bir süre sonra baltayı testereyle değiştirmek için işletmeye geri döndüğü ve gece saatlerinde birçok kez kıyafet değiştirerek farklı mahallelerdeki çöp kutularına poşetler attığı güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edildi.

Amjed Mohsin Mohammed suçlamaları kabul etmezken Amjed ve kardeşi Asaad’ın İstanbul’a gittikleri, burada Amjed'in yurt dışına kaçışını organize edecek kişilerle irtibat kurup ödeme yaptıkları da iddianamede yer alıyor.

Delilleri, tanık ve sanık ifadelerini inceleyen Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamede Amjed Mohsin Mohammed'in Sally Alı Challab Al-abbood'u evine götürdükten sonra burada darbederek öldürdüğü, diğer şüphelilerin ise Amjed Mohsin Mohammed'in kaçmasına yardımcı olduklarına yer verdi. Amjed Mohsin Mohammed için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bugün Sally için buradayız!

66 gündür kayıp olan Sally hala bulunamadı. Eskişehirli kadınlar 'Sally nerede?' sormak ve kadınları...

Eskişehir'den kadınlar: Şiddeti tolere etmiyoruz!

Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile Eskişehir'de kadınlar Çarşamba günü Aile ve Sosy...

Bir kadın cinayetinde daha indirim uygulandı: Ayşe...

İstinaf Mahkemesi, "canavarca hisle öldürme" kararını bozuldu ve Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Ö...