ETF direnişinde 10. gün | 'İşçiler çocukları aç kalmasın diye mücadele veriyor'
Haklarını alabilmek için kendilerini fabrikaya kapayan işçilerin direnişlerinin 10. gününde Emek Gençliği ETF işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kapatılacağı duyurulan ETF Tekstil’in, işçilerin tazminatları başta olmak üzere çeşitli haklarına el koymasına karşı çoğunluğu kadın olan işçiler kendilerini fabrikaya kapattı, haklarını tam olarak almak için gece gündüz demeden 10 gündür direnişlerini sürdürüyor.

Direnişlerinin 10. gününde ETF işçisi kadınlar tazminatlarına göz koyan patronları Sanem Dikmen'e şarkı ile seslendi ve "Kandıramazsın bizi, isteriz hakkımızı!" dedi.

İşçilerin şarkısını dinlemek için TIKLAYIN

Emek Gençliği İstanbul İl örgütü de direnişteki ETF Tekstil işçilerini ziyaret etti.


Emek Gençliği adına konuşan Doğukan Arıkan, "Emek Gençliği olarak ETF Tekstil patronu tarafından gasbedilen haklarını almak için direnen ETF işçisinin direnişine destek olmaya geldik. Gece gündüz demeden yıllaca çalışıp verdiği emeğini, alın terini patronun kendi çıkarları için hiçe saymasına boyun eğmeyen ETF işçilerinin mücadelesine selam olsun. Sizlerin burada vermiş olduğu mücadeleyi biz gençler sokaklarda, mahallelerde, atölyelerde, fabrikalarda dört bir yanda haykırıyoruz. Bu direniş sürdüğü müddetçe haykırmaya devam edeceğiz. 'Çocuğunun psikolojisi' bozuluyormuş. Sizler haklarını sömürdüğünüz işçilerin sırtından kazandığınız milyonlar ile bolluk rahatlık içerisinde yaşarken işçiler burada evde çoluğu çocuğu aç kalmasın diye mücadele veriyor. Bizler Emek Gençliği olarak ETF işçilerinin bu onurlu direnişine sonuna kadar destek olacağız" dedi.

İlgili haberler
GÜNÜN ŞARKISI direnişteki ETF işçilerinden: Şimdi...

Hakları için direnişe geçen ETF işçileri, tazminatlarına el koymak isteyen patronları Sanem Dikmen'e...

ETF işçileriyle dayanışma büyüyor: ETF işçileri bi...

ETF Tekstil'de direniş sürerken işçilere dayanışma ziyaretleri devam ediyor. ETF işçilerine Pirima,...

ETF Tekstil'de çatıya çıkan Sema Lermin tazminatsı...

Kapatılma kararı alan ETF Tekstil'de gasbedilen kıdem tazminatları ve ikramiyeleri için direnen işçi...