ETF işçileriyle dayanışma büyüyor: ETF işçileri birleşerek bize yolu gösteriyor
ETF Tekstil'de direniş sürerken işçilere dayanışma ziyaretleri devam ediyor. ETF işçilerine Pirima, Özkan Kundura işçileri ve Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği dayanışma ziyaretlerinde bulundu.

Kapatılacağı açıklanan ETF’de direniş 9. gününde devam etti. Fabrikaya kapanan işçilere DERİTEKS’in örgütlü olduğu Deri Sanayi Bölgesinde yer alan Pirima ve Özkan Kundura işçileri ve Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği dayanışma ziyaretlerinde bulundu.

‘İŞÇİ DAYANIŞMASI İÇİN BURADAYIZ’

İşçileri direnişlerinde yalnız bırakmayan Özkan Kundura işçileri, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atarak selamlaştı. İşçilere direniş sürecini anlatan Tuzla Şube Sekreteri Pembe Maden, “İşçiler ve sendika olarak haklarımızı tamamen alana kadar direnişi sürdüreceğiz” dedi. Özkan Kundura İşyeri Temsilcisi Filiz Akbayram, “ETF’deki arkadaşlarımıza destek olmak için geldik. Arkadaşlarımız fazla bir şey istemiyor, haklarını istiyor, umarım alacaklar. Tek başına bir şey kazanamazsın; biz de işçi dayanışması için buradayız” dedi.


Özkan Kundura’nın ardından direniş alanına Pirima Deri işçileri geldi. “Baskılar bizi yıldıramaz,” “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları yinelenirken işçiler birlikte halaylar çekti. Pirima Deri İşyeri Temsilcisi Satılmış, “Biz Pirima işçileri olarak ETF’deki arkadaşlarımıza destek oluyoruz. İşverenin yaptıkları ortada. 350 tane arkadaşımızı sokağa attılar, destek için buradayız. İşçiler bütün haklarını alana kadar bu eylemi sürdürecek. Biz de işçi arkadaşlarımız haklarını alana kadar yanlarında dayanışma içinde olacağız” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZA ONURLU BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ’

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ziyarete geldi. “Yaşasın kadın dayanışması" sloganı atan dernek üyeleri ve işçiler, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz?” diye haykırdı. İşçileri selamlayan dernek başkanı Adile Doğan, "Direnişinizi Tuzla’nın, Pendik’in her mahallesinde tüm kadınlar içerisinde anlattık, direnişinize ses olmaya çalıştık. Ama yetmez bu direnişi daha da büyütmemiz lazım. Çünkü ETF işçileri burada sadece kendileri için direnmiyor, sizin gibi direnen Mas-Daf işçilerine de, özelleştirmeye karşı çıkan Soma işçilerine de, İzmir Belediyesi işçilerine de sesiniz gidiyor, güç oluyor. Onlar da sizin gibi akşam evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Sömürü her yerde aynı. Öyleyse Türkiye’nin tüm işçilerinin birleşmesi ETF’nin kazanımından geçiyor" dedi. Tüm işçi sınıfını dayanışmaya çağıran Doğan, “Ekmeği için mücadele eden işçilerin sesi Türkiye’nin dört bir yanından yükseliyor bugün. Burada bugün işçilerin yanında olmayan Bakanlığa, kaymakamlara, belediyeye sesleniyoruz. Oy verdiklerimiz nerede? Burada değiller, çünkü onlar patronların iktidarı” diye seslendi. “ETF’li işçiler birleşerek bize yolu gösteriyor” diyen Doğan, “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Örgütleneceğiz, birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

‘YEMEĞE DEĞİL DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR’
Öte yandan direnişin 9. gününde Tuzla Belediyesi işçilere yemek gönderdi. Sendikanın talebi üzerine yemek gönderen belediyeye, 4 yıllık işçi Songül Çalışkan şöyle tepki gösterdi: “Çok zor şartlarda çalıştık. Sadece emeğimizin karşılığını almak için direniyoruz. Başka bir talebimiz yok. Önce belediye başkanımız bir ziyaretimize gelse, taleplerimizi dinlese daha iyi olurdu. Tamam yemek göndermişler, sağ olsunlar ama burada kimse aç değil bir şekilde doyuyoruz ama bir gelip aramıza katılsalardı, ihtiyaçlarımızı sorsalardı, sorunlarımızı, taleplerimizi dinleyip bir çözüme ulaştırsalardı. Bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ETF işçisi: Bir araya gelmek için bir kıvılcım yet...

Kapatılacağı açıklanan ETF Tekstil'de işçiler hakları için mücadele etmeye devam ediyor.

Alacakları için direnen ETF işçileri: Devlet niye...

Patronlara teşvik veren iktidarın kendi sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten direnişteki ETF işçile...

ETF Tekstil'de çatıya çıkan Sema Lermin tazminatsı...

Kapatılma kararı alan ETF Tekstil'de gasbedilen kıdem tazminatları ve ikramiyeleri için direnen işçi...