Euroserve (Marlboro) işçileri iş bırakarak işyerini terk etmiyor: Taleplerimiz kabul edilsin
İzmir’de Euroserve (Marlboro) işçileri, atılan 11 işçinin işe iade edilmesi ve Gıda-İş’in masada muhatap alınması talepleri ile iş bırakarak işyerini terk etmeme eylemine devam ediyor.

İzmir Torbalı'daki Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet gösteren Euroserve’de DİSK/Gıda-İş üyesi işçiler direnişlerini sürdürüyor.

Atılan 11 işçinin işe iade edilmesi ve Gıda-İş Sendikasının masada muhatap alınması talepleri ile direnişe başlayan işçiler iş bırakma eylemine devam ediyor. İş yerlerini terk etmeyen işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla kararlı olduklarını söylüyor.

Fabrika yetkilileri, işçilerin eylemine engel olmak için vardiyasına gelecek olan işçilere "vardiya yok" diyerek işe gitmemesi yönünde mesajlar atarken, işçiler vardiyaya gelip iş başlatmayarak eyleme katıldı. Fabrika önüne gelen işçileri içeriye almamalarına karşılık ise içerideki işçiler sloganlarla kapıdan alıp birleşerek direnişe devam ediyor.

'BURDAYIZ, GİTMEYECEĞİZ'


Kapıda bekleyen bir kadın işçi, “Ben gece lavaboya sokulmadığım için mecbur gittim, evde ne eşimi ne çocuğunu görebildim, sabah erken de geldim. İster 1 gün 5 gün fark etmez ben buradayım, gitmeyeceğim. Onlar içerde biz dışarıda buradayız. 8 yıldır buraya emek verdim. Bu saatten sonra dönüşü yok. Ne kadar birlik olursak o kadar hızlı dönüş alırız” dedi.

“Siz bu fabrika çalışanı değilsiniz” diyen görevlilere karşı da dışarıdaki işçiler kartlarını göstererek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

İlgili haberler
Technomix işçilerinin grevi sürüyor

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grevlerini sürdüren Technomix işçileri talepler...

Bizim kızlar sendikaya üye oluyor

Biz de isyan edeceğiz vay be…

ETF Tekstil işçisi kadınların direnişini konuşuyor...

Haklarını almak için mücadele eden ETF Tekstil işçilerinin direnişini ETF işçisi Gülşen Balta anlatı...