Ev hapsine gönderilen tacizci tahliyeden cesaret alıyor
Adana'da yöneticilik yaptığı apartmanda görevli ailenin çocuğuna istismar ve tehditten yargılanan C.S. çocukla aynı apartmanda ev hapsinde. Sanık tahliyeden cesaret alıyor.

Adana'da yöneticiliğini yaptığı apartmanda görevli olarak çalışan ailenin çocuğuna yönelik cinsel istismar ve tehditten yargılanan C.S'nin 5 gün önce tahliye edilmesine ve tacize uğrayan çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilmesine tepkiler devam ediyor. Adana Kadın Platformu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş tüm çocuk tacizcilerinin ve A.Y'yi taciz ile yargılanan C.S'nin tutuklu yargılanmasını istedi.
Adana Kadın Platformu'ndan çocuğun avukatı Sevil Aracı, sanığın ailesinin tahliye sonrası çocuğun da yaşadığı apartmanda kurban keserek kutlama yaptığını ve sanığın aynı apartmanda yaşayan oğlunun mağdur çocuğa ve iki arkadaşına apartman içerisinde hakaret ve tehditlerle saldırdığını hatırlatarak konunun yargıya intikal ettiğini söyledi.
Tahliye kararına itiraz ettiklerini ve pazartesi ya da salı bir cevap beklediklerini aktaran Aracı, sanığın delilleri değiştirmeye, karartmaya çalıştığını, tanıkları farklı ifadeler vermeye zorladığını tespit ettiklerini söyledi. Aracı, bunlar karşında ve istismara uğrayan çocuğun psikolojisinin düzelebilmesi için sanığın tutuklu yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

TACİZ, TECAVÜZÜ TEŞVİK EDEN POLİTİKALAR TARTIŞILMALI
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz olaylarının artış gösterdiğini vurgulayarak cezasızlık nedeniyle taciz, tecavüzün önlenmesi yerine teşvik edildiğini söyledi.
Apartman yöneticisinin apartman görevlisi üzerinde denetim ve emir verme yetkisi olduğuna dikkat çeken Beştaş, "Onun amiri konumunda. Bu apartman yöneticisinin bu çocuğa bir tacizi söz konusu ve yıllarca yapmış olduğu tehdit sebebiyle çocuk, tacizi açıklayamamış. Psikolojik olarak ciddi bir travma geçirip en son artık ablasının ve ailenin diğer üyelerinin fark etmesi üzerine şikayet edilmiş" dedi ve istismarcının tutuklu yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

İlgili haberler
Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

‘Ödül gibi cezaya’ karşı Adana’da kadınlar sokakta

Adana Kadın Platformu apartman görevlisinin kızını 4 yıl boyunca taciz eden apartman yöneticisi C.S’...

Adana Kadın Platformu’ndan ‘tacizciye ev hapsi’ öd...

Tacizle yargılanan zanlı, taciz ettiği çocuğun kaldığı apartmandaki evine ‘ev hapsine’ gönderildi. A...