Ev işçileri bir arada: Derdimiz çok ama...
Antalya’dan iki ev işçisi kadının sorunlarına kulak verelim: Sabah 8’den gece 1’e kadar çalıştığı günler olduğunu anlatıyor Nihal, Münire ise güvencesizliğe tepki gösteriyor.

20 senedir ev işçiliği yapan Nihal Terzi Antalya’dan sesleniyor. İmece Ev İşçileri Sendikasına üye. “6.30 - 7.00 gibi evden çıkıp işe başlıyorum. Bazen temizlik geceye kadar sürüyor. Bu benim mesleğim. Yaşamımın ihtiyaçlarını böyle karşılıyorum.”
Çalıştığı yerlerde sözlü tacize uğradığı zamanlar olmuş. “Hakkımızı arayalım. Bizler hakkımızı aramazsak birbirimize sahip çıkmazsak kim bize sahip çıkacak?” diyor. 
Münire İnal ise İmece Ev işçileri Sendikası kurucu üyelerinden ve Antalya Şube Başkanı.
Sendikadaki kadınların çoğunun gittikleri evlerde sigortasız çalıştığını söylüyor. “Kiralık işçilik bürolarına yönlendiriliyor. 10 günden az çalışanlar ise burada sigortalanmıyorlar. 10 gün olunca sigortalandığımızda da geri kalan 20 gününde devlet bizi borçlandırıyor. Böyle icralık olan birçok arkadaşımız var. Bu sefer sigortalanmamızın da hiçbir önemi kalmıyor” diye anlatıyor o da.



Ev işçisi Nermin Özcan Ekmek ve Gül için çalıştığı evden çekim yaparak hangi koşullarda çalıştığını anlattı, taleplerini söyledi. Nermin'in tüm ev işçisi kadınlara da bir çağrısı var:


İlgili haberler
GÜNÜN ÇAĞRISI: Ev işçisi kadınlar yaşamlarını anla...

Bugün Dünya Ev İşçileri Günü... Tüm ev işçisi kadınları yaşamlarını, zorluklarını, sorunlarını, tale...

Kadınların iş güvencesine daha çok ihtiyacı var

Kamu emekçilerinin iş güvencesi tartışılıyor. Kadınların en fazla çalışabildikleri alan kamu. Yani i...

Ev işçisi Nermin, çalıştığı evden yayında!

Ev işçisi Nermin Özcan Ekmek ve Gül için çalıştığı evden çekim yaparak hangi koşullarda çalıştığını...