Fadime A. eşinin şiddete uğradı, ilaçla intihara zorlandı
Sistematik şiddetine maruz kaldığı eşi İhsan A.’yı yaralayan Fadime A., İhsan A’nın kendisini ağır bir şekilde darp ettiğini, sonra da ilaç içirip intihar etmeye zorladığını söyledi.

Aydın’da ağustos 2017 yılında sistematik şiddetine maruz kaldığı eşi İhsan A’yı kendini kurtarmak için yaralayan Fadime.A, hakkında ,öldürmeye teşebbüs iddasiyla açılan davanın ilk duruşması Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Aydın Kadın Meclisleri ve Aydın Kadın Dayanışma Platformundan kadınlar duruşmayı takip ederek Fadime A.’ya destek verdi.

Savunma yapan Fadime A. uzun yıllardır İhsan A:’dan şiddet gördüğünü, son olayda eşinin kendisini çok şiddetli dövdüğünü, “Seni ve çocuğu öldüreceğim, sizden krutulacağım” dediğini anlattı. Eşinin üzerindeki elbiseleri yırtarak zorla ilaç içirtip intihara zorladığını da söyleyen Fadime A., “anımı kurtarmak için o an elime ne geçtiyse fırlattım. Fırlattığım bıçak nedeniyle yaralandı. Yaralanınca hastaneye gitmek istemedi, sırtlayıp hastaneye götürdüm. Yolda bana sürekli ‘Ben bıçağın üstüne düştüm, sen de beni taşırken merdivenden düştün’ diye ifade vereceksin dedi. Hastanede ikimizi de tedavi altına aldılar” diyerek yaşananları anlattı.
Fadime A.’nın avukatları, müvekkilinin ifadesine katıldıklarını belirterek, adli kontrol şartının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Fadime A.’nın adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı 27 Mart’a erteledi.

‘DAVA MEŞRU MÜDAFAA OLARAK SÜRMELİ’

Duruşması sonrası açıklama yapan Aydın Kadın Meclisi, şiddeti ve ölümü kabul etmemesinin Fadime A.’nın, yargılanmasına neden olduğunu, uzun sürecek olan boşanma davasında ise çocuğun İhsan A.’ya verildiğini dile getirdi. Uzun yıllar psikolojik ve fiziki şiddete maruz kalan Fadime A.’ya destek olmak için davanın takipçisi olacaklarını belirten kadınlar, kadın ve çocuk mağduriyetinin sona erdirilmesi için davanın meşru müdafaa olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

GÜNÜN SORUSU: Kadına yönelik şiddeti kadınlar anla...

Ankara’da kadınlara sorduk: Kadına yönelik şiddet neden var, suçlular cezalandırılıyor mu, şiddet ka...

‘Şiddetten Nasıl Korunabilirdik?’

Birbirine benzeyen evlerimizin, birbirine benzeyen dertleri içerisinde; bazılarının hiç bilmediğimiz...