Farplas işçileri Gebze’ye yürüdü: Haklılığımızı haykırmaya devam ediyoruz
Farplas işçileri direnişlerinin 53. gününde Gebze Kent Meydanı’ndan taleplerini haykırdı. İşten atılan işçilerin geri alınmasını, seçtikleri sendikanın tanınmasını istiyor.

53 gündür fabrika önünde işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için mücadelelerini sürdüren Farplas işçileri bu kez Gebze Kent Meydanı’nda taleplerini dile getirdi.

Yine polis engeliyle karşılaşan Farplas işçileri, polisin slogan atmadan yürüyün demesine kulak asmayarak “Farplas işçisi yalnız değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika haktır engellenemez” ve “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz” sloganlarıyla Odeabank önünden Gebze Kent Meydanına kadar yürüdü. CHP, HDP, Emek Partisi, TKP, SYKP, UİD-DER ve Gebze EYT Derneğinin destek verdiği yürüyüşün ardından Gebze Kent Meydanında konuşan Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Biz TOSB'tan Gebze'ye yürümek istediğimizde yine karşımıza polisi diktiler. Gebze işçisi, Gebze'de bulunan emek ve demokrasi güçleri kaymakam beyin bu aymazlığını aşacak. Gebze kamuoyu önünde Farplas'ta yaşananları dile getirmek için buradayız. Fabrika önünde direnişimizi 53. gündür sürdürüyoruz. Patronun evinin önüne gittik, holdingin önüne gittik ve şimdi Gebze Kent Meydanı'ndayız, haklılığımızı haykırmaya devam ediyoruz” dedi. 1 Mayıs'a dair çağrı yapan Aydın, “Gebze Sendikalar Birliğine ve bütün kurumlara buradan çağrı yapıyoruz, önümüzdeki 1 Mayıs'ı kentimizde güçlü bir şekilde kutlayalım” diye konuştu.


‘FARPLAS İŞÇİSİ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ’

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Farplas işçisi bitti demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini söyleyerek, “53 gündür kara, yağmura, polis şiddetine rağmen Farplas işçileri direniyor. Farplas işçisi sadece kendisi için değil, işçi sınıfının onuru için direniyor. Farplas işçilerinin kararlılığı, dik duruşu Gebze'nin sınırlarını aşmıştır. Farplas patronu 'Bu direniş bitecek' diye bakıyor. Ama Farplas işçisi bitti demeden bitmez, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘NEREYE GİTSEK BASKIYLA, HUKUKSUZLUKLA KARŞILAŞIYORUZ’

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise “Bugüne kadar uygulanan kararlar nasıl alındıysa, bundan sonra uygulanacak kararlar yine direnişçi işçilerin kararıyla alınacaktır” dedi. Serdaroğlu, Farplas işçilerinin Türkiye’ye ve dünyaya bir mücadeleyi hediye ettiğini dile getirdi.

Fotoğraflar: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel


İlgili haberler
Kadın dostu postunda emekçi kadın düşmanlığının şa...

Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ‘kadının iş dünyasında güçlenmesine destek ve...

Patronu ‘Yılın Meleği’ seçilen Farplas kadınlar iç...

Direnişteki kadın işçilerle, hangi insanlık dışı çalışma koşullarına karşı direnişe geçtiklerini, ha...

'Kadınlara değer verdiğini' söyleyen Farplas'ın, k...

Mikrofonumuzu kadınların deyimiyle '60 yıllık fabrikaya sendikayı sokacak öncüler'den dinliyoruz...