Fatma Altınmakas’ın tecavüz failine takipsizlikle ‘aklandı’
Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Altınmakas’ın tecavüzcüsü Sinan Altınmakas hakkında yürüttüğü soruşturmada ‘delil olmadığı’ iddiasıyla takipsizlik kararı verdi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde, ağabeyinin evli olduğu Fatma Altınmakas’a tecavüz eden Sinan Altınmakas hakkında Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. Olayın yaşandığı 2020 yılında Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek, kendisine tecavüz eden Sinan Altınmakas’tan şikayetçi olan Fatma Altınmakas, ifadesi Kürtçe tercüman bulunmaması nedeniyle tutanaklara eksik geçirildi. Fatma ve Kazım Altınmakas’ın şikayetleri üzerine jandarma tarafından 12 Temmuz 2020 tarihinde gözaltına alınan tecavüz faili Sinan Altınmakas işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 14 Temmuz 2020 tarihinde ise Fatma Altınmakas evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından ateşli silahla katledildi.

DELİL YOKMUŞ!

Jinnews’te yer alan habere göre, Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararının gerekçesinde, tecavüz faili Sinan Altınmakas’ın suçu reddetmesi ve Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu esas alındı. Başsavcılık tecavüze uğrayan ve işletilmeyen hukuk nedeniyle katledilen Fatma Altınmakas’ın beyanlarını ise görmezden geldi.

Müşteki beyanlarının hayatın olağan akışına uygun olmadığını, şüpheli, müşteki ve tanık arasında husumet bulunduğunu öne süren savcılık, kararın devamında şöyle dedi: “HTS kayıtlarındaki birden çok kez görüşmelerin olduğunu tespit edildiği, Sinan Altınmakas’ın beyanında ilçe merkezinde geldikçe ihtiyacı olup olmadığını sormak için aradığını beyan ettiği, müştekinin dosyaya tehdit içerikli herhangi bir mesaj kaydı sunmadığı, Kader Altınmakas’ın tarafsız kamu tanığı sıfatının olmadığı, dosya kapsamında dava açılması için yeterli şüpheyi oluşturacak başkaca bir delilin bulunmadığı anlaşılmakla, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği görülmüştür.”

ÇOCUKLARIYLA TEHDİT EDİLDİ

Fatma Altınmakas, soruşturma dosyasında yer alan ifadelerinde Sinan Altınmakas’ın kendisine zorla ve şantaj yoluyla sistematik olarak tecavüzde bulunduğunu, taciz ve tehditlere maruz kaldığını belirtti. Failin kardeşi Kader Altınmakas’ın, Fatma Altınmakas’ın kendisine tacizde bulunduğunu ve eğer bunu kabul etmezse çocuklarını katledeceği şeklinde tehditlerde bulunduğunu belirtmesine rağmen mahkeme bu ifadeleri de görmezden geldi.

Fatma Altınmakas’ın kardeşi ve avukatı Mir Bedirhan Ayaz, karara ilişkin Patnos Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu. Mahkemesi ise, savcılığın ret kararında belirttiği hususları baz alarak itirazı reddetti.

Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Savcı Fatma Altınmakas’ın katiline ‘kasten öldürme...

Fatma Altınmakas’ı katleden sanığın yargılandığı davada savcılık, ‘eşe yönelik kasten öldürme’ suçun...

Fatma Altınmakas davası: Cinayetin faili tek kişi...

Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın yargılandığı davanın duruşmasında avukat Mir Bedirha...

Fatma Altınmakas davası| Fatma hakkında ölüm karar...

Kaynının tecavüzüne maruz kalan Fatma Altınmakas’ı aile kararı ile katleden eşinin yargılandığı dava...