Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan 17 kadının 7 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor
Feminist Gece Yürüyüşü’nde attıkları sloganlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş’ suçlarından soruşturma başlatılan 17 kadının 7 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor

İstanbul Taksim’de 8 Mart günü düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü sırasında attıkları sloganlar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 17 kadın hakkında 7 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kadınlar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 17 kadın, şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede, İstanbul Valiliği’nin, 29 Ocak 2021’de toplantı ve gösteri yürüyüş alanlarını belirlediği ve Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı, Şişhane Meydanı gibi alanların basın açıklaması yapılacak alanlar içerisinde bulunmadığı yer aldı.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakarette bulunulduğu iddia edildi. Kadınların savunmalarına da yer verilen iddianamede 17 kadının da üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği ifade edildi.

7 YIL 8 AYA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede 17 kadının da “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan 7 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kadınlar önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...

Kadınlar aldıkları cezalardan sergi yaptı: Rekora...

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar yaptıkları eylemler nedeniyle 100 bin liraya varan para cezası...

Haklarında para cezası kesilen Mersinli kadınlar:...

5 ve 18 Ağustos’ta ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz eylemine katılan Mersin Kadın Platformu ü...