Fethiyeli kadınlar: kadın ve doğa katline tahammülümüz yok!
Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği artan kadın cinayetleri ile ilgili yazılı açıklama yaparak, ‘Katilleri ve ülkeyi yangın yerine çevirenleri tanıyoruz’ dedi.

Artan kadın cinayetlerine ilişkin yazılı açıklama yapan Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, “Günlerdir kadınlar birer birer katlediliyor, ülkemizin ormanları cayır cayır yanıyor, bir yandan da ırkçı saldırılara davetiye çıkarılıyor. Tahammül boyutlarını aşan bir duruma geldik" dedi.

“Aleyna Çakır’ı darp edip ölümünden de sorumlu olan Ümitcan Uygun, erkek adalet anlayışı ile tahliye edilmesinden sonra Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli olarak ancak gözaltına alınabildi. Azra Gülendam Haytaoğlu iş ararken vahşice öldürüldü” diyerek açıklamasını sürdüren Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği kadın cinayetlerinin politik olduğunu ifade etti.

‘KADIN CİNAYETLERİ DE DOĞA KATLİAMLARI DA POLİTİKTİR’

Ataerkil anlayışın kadın bedeni üzerinde söz sahibi olma hakkını kendinde gördüğü kadar doğayı da tahakkümü altına almakta beis görmediğini söyleyen Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, “Ülkenin dört bir yanı yangın yeri, ülkenin dört bir yanında kadınlar katlediliyor. Orman yangınlarına karşı yeterince personeli, uçağı, helikopteri olmayan erkek egemen iktidarın, kadın cinayetlerini engelleyecek mekanizmasının olmaması bizleri şaşırtmıyor. Kadın cinayetleri de doğa katliamları da politiktir... Orman yangınlarına karşı kayıtsız kalan zihniyetle Ümitcan Uygun’u cezasız bırakan zihniyet aynıdır" diye belirtti.

Son olarak doğanın da kadınların da isyanda olduğunu belirten Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği şunları kaydetti: “Tek bir kişi dahi eksilmeye, tek bir doğa parçasının dahi katledilmesine tahammülümüz yok”

Fotoğraf: Dilara Açıkgöz / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Katledilen Azra’nın arkadaşları: Başka cinayetler...

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilmesine tepki gösteren arkadaşları, ‘Başka Azraların olmaması içi...

Beşiktaş Kadın Dayanışması: 1 Temmuz’un isyanıyla...

Beşiktaş Kadın Dayanışması, katledilen Azra ve Emine için Beşiktaş sokaklarından, ‘Hayatlarımız için...

Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...