Filiz Tekin’in ölümüyle ilgili tutuklanan eşi adli tıp raporu sonrası serbest kaldı
Filiz Tekin’i darbeden ve öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan İbrahim Tekin adli tıp raporunun ardından serbest bırakıldı. Raporda, Tekin’in menenjite bağlı yüksek ateşten yaşamını yitirdiği yer aldı.

İzmir’de, eşi Filiz Tekin’i döverek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan İbrahim Tekin, adli tıp raporlarının mahkemeye sunulmasının ardından tahliye edildi. Adli sağlık kurulu raporlarında, Filiz Tekin’in menenjite bağlı yüksek ateşten yaşamını kaybettiği tespitinin yapıldığı belirtildi. 

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim Tekin tarafından “bakımsız” olduğu bahanesiyle darbedilen Filiz Tekin, 8 gün hastanede tedavi görmüş ancak hayatını kaybetmişti. Eşini darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İbrahim Tekin ise tutuklandı. İbrahim Tekin hakkında ‘kasten yaralama neticesinde ölümüne sebebiyet verme’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından 15 ila 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ödemiş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 5’inci duruşmasında, Filiz Tekin ile ilgili adli raporlar mahkemeye sunuldu.

Filiz Tekin’in vücudunda travmatik bulgu, kesici delici alet ve ateşli silah yarası ya da boğma gibi bir bulgu olmadığı belirlendi. İzmir Adli Tıp Kurumu ve Ege Üniversitesi Hastanesinden çıkan adli sağlık kurulu raporlarında, Filiz Tekin’in menenjite bağlı yüksek ateşten yaşamını kaybettiği tespitinin yapıldığı belirtildi.

Raporlar üzerine tutuklu yargılanan İbrahim Tekin tahliye edildi.

Kaynak: DHA


İlgili haberler
‘Bakımsızsın’ denilerek öldürülen Filiz’in ardında...

İzmir’de 38 yaşındaki Filiz Tekin, ‘Bakımsızsın’ denilerek evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. F...

GÜNÜN RAKAMI: Bir yılda 87 bin kadın öldürüldü!

BM rakamlarına göre 2017 yılında dünya genelinde 87 bin kadın öldürüldü. Kadınlar en çok eşleri ve a...

GÜNÜN RAKAMI: Ağustos ayında 27 kadın cinayeti yaş...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 ağustos ayı kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Ra...