Gamze Açar davası ertelendi
İş görüşmesine gittiği otelde 5 erkek tarafından istismara maruz kaldıktan sonra otelin 5’inci katından atılarak katledilen Gamze Açar davası ertelendi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 2 Kasım 2020’de iş görüşmesi için gittiği otelde istismara maruz kaldıktan sonra otelin 5’inci katından atılarak katledilen 17 yaşındaki Gamze Açar’ın failleri Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Hüseyin Emre Gürgen, Emre Eker’in yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Faillerin “Algılama yeteneği gelişmemiş kişileri intihara yönlendirme”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Kasten öldürme” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından yargılandığı duruşma, Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Gamze’nin ailesi, avukatı ve çok sayıda gazeteci katıldı. Duruşmada Ankara Barosu Gelincik Birimi, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) müdahil olma talebi “doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesi ile reddedildi.

Tutuklu failler Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan ve Emre Eker ve tutuksuz yargılanan fail Hüseyin Emre Gürgen, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken fail avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Tanık ifadelerinin okunması ile başlayan duruşma, faillerin savunmaları ile devam etti. Failler olayla ilgili tanık ifadelerinin doğru olmadığını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi.

Ardından söz alan fail avukatları, tanık O. beyanlarının eksik olduğunu ve tam olarak gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, tanık beyanlarını kabul etmediklerini ifade etti.

‘HÜSEYİN EMRE GÜRGEN TUTUKLANMALI’

Fail avukatlarının savunmasının ardından Gamze’nin avukatı Ali Fatih Çetin söz alarak tanığın mahkemece araştırılmasını talep etti. Tanıkların beyanlarının yargılamayı aydınlatacak biçimde olduğunu ifade eden Çetin, “Hüseyin Emre Gürgen bu sürecin her aşamasında var. Hüseyin Emre Gürgen’in tutuklu yargılanması gerekiyor” dedi.

SANIK AVUKATINDAN BERAAT TALEBİ

Ardından sanık avukatları savunma yaptı. Avukatlar savunmalarında bilindik ifadelerle müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek suçlamaları reddetti. Gamze’nin, adli vaka kayıtlarının Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alınarak dosyaya eklenmesini, Gamze’nin düştüğünün ya da atıldığının tespit edilmesini ve Gamze’nin o güne dair cep telefonu kayıtlarının mahkemeye getirilmesini talep eden avukatlar, sanıkların beraatını istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme başkanı tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen’in adli kontrol kararının devamına karar verdi. Duruşma, dosyaya eklenecek yeni delillerin incelenmesi için 3 Şubat’a ertelendi.

GAMZE AÇAR’IN KATLEDİLDİĞİ OTELİN ÇALIŞANI: ‘KIZI ATTIK’ SESLERİNİ DUYDUM
Geçtiğimiz günlerde talimatla ifadesi alınan otel çalışanı Ö.E., “Ben 7’nci katta, sanıklar 5’inci katta kalıyordu. Saat 08.00 sıralarında önce art arda 4 çığlık sesi duydum. 4’üncü çığlık sesi haykırır gibiydi. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir kadın bedeni gördük. Aşağıda açık olan pencereden erkek sesleri geldi. Birinci erkek sesi, ‘Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler’ dedi” şeklinde anlatmıştı.
NE OLMUŞTU?

17 yaşındaki Gamze Açar, 2 Kasım 2020’de Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde iş görüşmesi için gittiği otelin 5’inci katından atılarak katledildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının konu hakkında başlattığı soruşturma kapsamında Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Faillerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan ile Mustafa Emre Demiral, “Cinsel saldırı” ve “Kasten öldürme” suçlarından tutuklanırken, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emre Eker, daha sonra soruşturma aşamasında elde edilen deliller kapsamında savcının talebiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile 4’ü tutuklu olmak üzere 5 sanık hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianame Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haber: Jinnews

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Gamze Açar’ın katledildiği otelin çalışanı: ‘Kızı...

İstismara maruz kalan Gamze Açar’ın katledildiği oteldeki çalışan Ö.E., ifadesinde, ‘Birinci erkek s...

Gamze Açar’ın duruşmasında uyuşturucu iddiaları çü...

Gittiği iş görüşmesinde tecavüze maruz bırakılan ve otelin balkonundan atılarak öldürülen Gamze Açar...

Gamze Açar Davası| Anne Açar: Kızımı iş bulma vaad...

Ankara Kızılcahamam’da iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşer...