Gamze Açar’ın duruşmasında uyuşturucu iddiaları çürüdü
Gittiği iş görüşmesinde tecavüze maruz bırakılan ve otelin balkonundan atılarak öldürülen Gamze Açar’ın faillerinin yargılandığı davada, uyuşturucu iddiaları çürüdü.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 2 Kasım 2020’de iş görüşmesi için otele giden ve tecavüze maruz bırakılarak, otelin 5’inci katından atılıp katledilen 17 yaşındaki Gamze Açar’ı katleden Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker adlı faillerin, “Algılama yeteneği gelişmemiş kişileri intihara yönlendirme”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Kasten öldürme” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamalarından yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada Açar’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda avukat ve gazeteci yer alırken, müşteki avukatı olarak avukat Ali Fatih Çetin katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya, tutuklu yargılanan Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ile birlikte adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen, SEGBİS ile katıldı.

‘YAVAŞ VE SAKİN HAREKET ETTİLER’

İlk olarak sanık Hüseyin Emre Gürgen’in ifadesi alındı. Suçlamaların hepsini reddeden Gürgen, tahliyesini talep etti. Gürgen’in savunmasının ardından Açar’ın o sabah katledildiği otelde çalışan M.G ve T.S, kimlik tespitinin ardından tanık olarak ifade verdi. M.G, odada bulunduğu sırada önce üst katlardan bir çığlık sesi duyduğunu, 3 dakika sonra ise düşme sesini duyduğunu aktardı. M.G, “Sesi duyduktan sonra pencereyi açtım ve yerde birinin yattığını gördüm, ardından çalıştığım otelin müdürlerini aradım. Müdürüm aşağıya inerken ben de ambulansı aradım” diye belirtti. Lavaboda olduğu için çığlık sesini duymadığını kaydeden T.S, içerideki arkadaşlarının seslerini duyduktan sonra içeri girdiğini söyledi. Aşağıya inip yardım etmek istediğini ancak yanlış bir şey yapmaktan korktuğu için gitmediğini söyleyen T.S, pencereden baktığında Açar’ın yanında iki kişi olduğunu vurguladı. T.S, “Biri kızı taşıdı, diğeri de sadece yanında oturdu. Yalnız dikkatimi çeken bir şey var, ikisi de olay yerine gelirken çok yavaş ve sakin bir şekilde geldiler” diye konuştu.

İDDİALAR ÇÜRÜDÜ

Açar’ın kan testinde çıkan etken maddelerin raporunu, Açar’ın uyuşturucu kullandığına yönelik delil olarak sunan sanık avukatlarının iddiası, 30 Ekim 2020 tarihinde hastanede verilen Levatam vb. yeşil reçeteli ilaçlardan kaynaklandığının bilgisinin verilmesi ile çürüdü.

TAHLİYELERİ İSTENDİ

Sanık avukatları bu dosyanın 82’nci ve 84/4’üncü maddelere göre suç unsurlarını taşımadığını belirterek yeterli delillerin oluşmaması ile birlikte faillerin tahliyesini talep etti. Avukatların savunmalarından sonra savunmasını yapan Rıza Doğan, Açar’ın ölümünden dolayı üzgün olduğunu, ambulans gelene kadar ona yardım ettiğini belirtti. Doğan, “Ambulans gelene kadar yüzündeki kanları temizledim. Ambulansla birlikte hastaneye gittim ve orada gözaltına alındım. Yüce Türk adaletine güvenim sonsuz” dedi.

Doğan’dan sonra savunmalarını yapan Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan ve Emre Eker de suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından karar için bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının, Açar’a ait Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alınacak olan adli vaka kayıtlarını dosyaya ekleme talebini reddederken, 18 Kasım’da olay yerinde bir bilirkişi ile keşif yapılmasını istedi. Duruşma, keşfin sonuçlarının beklenmesi, dosyaya eklenecek yeni delillerin incelenmesi gerekçesiyle 16 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?
17 yaşındaki Gamze Açar, 2 Kasım 2020’de Ankara’nın Kızılacahamam ilçesinde iş görüşmesi için gittiği bir otelin 5’inci katından atılarak katledildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının konu hakkında başlattığı soruşturma kapsamında Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Faillerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan ile Mustafa Emre Demiral, “cinsel saldırı” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklanırken, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emre Eker, daha sonra soruşturma aşamasında elde edilen deliller kapsamında savcılık talebiyle tutuklanmıştı.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında 4’ü tutuklu olmak üzere 5 fail hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada, hazırlanan iddianame Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna göre, Gamze Açar’ın kıyafetlerinde ve tırnaklarında faillerle uyumlu DNA profilleri bulunurken, bunun failler tarafından Açar’a tecavüzde bulunulduğunun delili olduğu belirtilmişti.

Haber-Fotoğraf: MA


İlgili haberler
Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili tutuklanan iki kişin...

Ankara'da iş görüşmesi için götürüldüğü otelin penceresinden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybed...

Gamze Açar Davası| Anne Açar: Kızımı iş bulma vaad...

Ankara Kızılcahamam’da iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşer...

17 yaşındaki Gamze’nin ölümünde 5 kişiye ağırlaştı...

İş görüşmesi için gittiği otelin penceresinden düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gamze Açar’ın...