Gamze Taşcıer İçişleri Bakanı’na sığınmaevindeki kadını ifşa eden polisi sordu
CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şiddet gördüğü için karakola giden ve sığınmaevine yönlendirilen kadının adresini ifşa eden komiseri sordu.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir önerge vererek, şiddet gördüğü için karakola giden ve sığınmaevine yönlendirilen kadının adresini ifşa eden komiser iddiasını sordu. Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’nın, bir komiserin arkadaşı olan saldırgana eşinin sığınma evi adresini söylediğine dair açıklama yaptığını hatırlatan Taşcıer, “İlgili yasalara ve hükümlere uymayan görevliler hakkında bugüne kadar kaç işlem yapılmıştır?” dedi. 

Kadın sığınma evlerinin erkek şiddetine maruz bırakılan kadınların çocuklarıyla birlikte kalabildikleri, sosyal, psikolojik ve hukuki destek de alabildikleri, devletin gözlem, denetim ve korumasındaki yerler olduğunu belirten Taşcıer, kadınların uğradıkları şiddet ya da aldıkları tehditlerden korunabilmek ve can güvenliklerini sağlayabilmek için sığındıkları evlerin adresleri, kendilerine şiddet uygulayan şahıslardan korunabilmeleri için gizli tutulduğunu, kimseyle paylaşılmadığını ifade etti. Bunun hayati bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Taşcıer, İçişleri Baanı Soylul’ya “Sığınma evine yönlendirilen ve devletin koruması altına giren şiddet mağduru kadının yerini ifşa ettiği iddia edilen komiser hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Polis, jandarma ve bekçilere İstanbul Sözleşmesi’nin 15’inci maddesi uyarınca, şiddet olaylarının önlenmesi ve tespit edilmesi, kadın erkek eşitliği, mağdurların ihtiyaçları ve haklarının yanı sıra, ikincil mağduriyetin önlenmesi konularında uygun bir şekilde eğitim verilip verilmediğinin açıklanmasını isteyen Taşcıer, “İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanun, ilgili yönetmelik ve genelgelere kolluk güçlerince uyulmadığı, bunun sonucunda çok sayıda kadının şiddete maruz kaldığı ya da öldürüldüğü vakalar bilinmektedir. İlgili yasalara ve hükümlere uymayan görevliler hakkında bugüne kadar kaç işlem yapılmıştır? Bu işlemlerin sonuçları nedir?” dedi.

İlgili haberler
Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...

İzmir’de Aile Bakanlığına bağlı sığınmaevi kadınla...

İzmir Buca’da bir konukevinde kalan ikisi hamile dört kadının sokağa atıldığı iddia edildi. Kadınlar...

‘Tadilat’ bahanesiyle kapatılan sığınmaevi 5 yıldı...

Aliağalı kadınlar, yaşadıkları kentte belediye tarafından kapatılan kadın sığınmaevinin tekrar açılm...