Gazeteciden kadın meslektaşlarına hakaret!
Kocaeli'de Ses Kocaeli isimli internet sitesinde yazdığı yazıda İsmet Çiğit, kadın gazetecilere ağır hakaretlerde bulundu.

Ses Kocaeli isimli internet sitesinde yazdığı yazıda, kadın meslektaşlarına hakaret eden İsmet Çiğit’e Kocaeli basınından tepki geldi. Çok sayıda gazetecinin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) İsmet Çiğit'i kınayan açıklama yaptı. TGS Kocaeli Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Dışarıdan ya da içimizden gelen bu gibi kötülüklere, çirkinliklere müsaade etmeyelim, hep birlikte daha güçlü duralım” denilirken KOGACE isim vermeden Çiğit'i disipline sevk ettiğini duyurdu.

TGS KOCAELİ: ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ!
İsmet Çiğit’in hakaret içerikli yazısına bir tepki de Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan geldi.TGS Kocaeli Temsilciliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizde kadının her geçen gün yok sayıldığı, aşağılandığı, korkutulduğu, taciz edildiği ve hatta öldürüldüğü biz gazetecilerin haberleriyle kamuoyunca öğreniliyor, biliniyor. Bu saldırılara ne yazık ki uzak değiliz! Yalnız önceki gün yaşadığımız bir örnek içimizden, kendisine ‘Duayen’ diyen bir gazeteciden geldi… 19 Eylül 2019 tarihinde Ses Kocaeli isimli internet gazetesinde ‘Mutlu Yıllar Özgür Kocaeli’ başlıklı yazısında isim vermeden kadın meslektaşlarımıza ağır hakaretlerde bulunan ‘Duayen’ gazeteci İsmet Çiğit, mesleğimize yakışmayan bir yazı kaleme almış, arkadaşlarımızı hedef göstermiştir. Bu hakaret ve hedef göstermeler tüm kadınlara ve biz gazetecilere yapılmıştır. Kocaeli basınının tek vücut olup bu çirkinliği kınaması ve karşısında durması da değerlidir. Buna izin vermeyelim. Dışarıdan ya da içimizden gelen bu gibi kötülüklere, çirkinliklere müsaade etmeyelim, hep birlikte daha güçlü duralım. Bu kapsamda söz konusu şahsı kınıyor ve meslektaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.”

KOGACE: KINAMA KARARI ALDIK, DİSİPLİNE SEVK ETTİK
KOGACE ise İsmet Çiğit'i isim vermeden kınadı. Yayınlanan kınama mesajında Çiğit’in adı açıkça yazılamadı. KOGACE tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bir internet sitesinde 19 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan ‘Mutlu Yıllar Özgür Kocaeli’ başlıklı köşe yazısında isim vermeden kadın meslektaşlarımıza yönelik ağır hakaret ederek onur kırıcı davranışta bulunulmuştur. Söz konusu yazarın, Basın Meslek İlkelerinin ‘Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez’ şeklindeki 4’üncü maddesi ile ‘Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmadan yayınlanamaz’ şeklindeki 6’ncı maddesine aykırı davrandığı görüşüne varmıştır. Bu maddelere istinaden KOGACE oy birliği ile yazarı ve yazıyı ‘kınama’ kararı almış ve gereği yapılmak üzere KOGACE Disiplin Kurulu’na sevk etmiştir.”

İlgili haberler
Namlunun ucundaki kadın gazeteciler

Uzakta değil yanı başımızda!

GÜNÜN RAKAMI: Kadın gazetecilerin yarısı şiddete m...

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu tarafından yayımlanan anket sonucuna göre kadın gazetecilerin y...

Kadın gazetecilerden baskıya ve sansüre karşı müca...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’na ilişkin ‘24 Temmu...