Gazi Mahallesi’nde kadınlar kadına yönelik şiddete karşı yürüdü
Gazi Kadın Dayanışması üyesi kadınlar, eski eşi S.G. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kız kardeşleri Sibel Altunsöğüt’e destek olmak ve kadına yönelik şiddete tepki göstermek için açıklama yaptı.

7 yıl önce boşandığı eski eşi S.G. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Sibel Altunsöğüt’ün haykırışını sosyal medya üzerinden duyuran kızı Cennet Göztepe destek ve dayanışma çağrısında bulunmuştu. Gazi Kadın Dayanışması üyesi kadınlar dün Gazi Mahallesi’nde Cemevi önünde toplanarak yaşanan saldırıyı protesto etti, tüm kadınlara kadına yönelik şiddete karşı mücadele çağrısı yaptı.

100-150 kadının katıldığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin her gün artarak devam etmeği belirtilirken, şiddetin temel sebebinin uygulanmayan yasaler ve uluslar arası sözleşmeler olduğu ifade edildi. Açıklama sonrası zılgıtlar, alkışlarla ve sloganlarla Gazi Cemevinden Şair Abay durağına yürüyen kadınlar sık sık, “Kadın, yaşam, özgürlük, Erkek vuruyor devlet koruyor, Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı. Kadınlar “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz Kadın Dayanışması Yaşatır” yazılı pankartı lise durağına astı.
Gazi Kadın Dayanışmasının kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Geçtiğimiz günlerde mahallemizde bir kızkardeşimiz, 7 yıl önce boşandığı Soner Göztepe tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ev hapsi ve uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen Soner Göztepe hastane acilinde bulunan kızkardeşimize ve çocuklarına bıçakla saldırdı.
Olay yerinde hiçbir gerekli müdahale yapılmazken, bu kişi ifadesi alındıktan sonra hemen serbest bırakıldı!
Bizler kadınları sistematik şiddete teslim eden zihniyetle barışmayacağız!
İktidarın uyguladığı kadın düşmanı politikaların ve saldırıların çetelesini tutmak artık neredeyse imkansız. “Dolaylı” yolları çoktan geçen bu saldırılar, “doğrudan” kadınların hayatlarını hedef alıyor.
Uzaklaştırma kararlarına rağmen erkekler kadınlara ulaşabiliyor, kadınlar en yakınım dedikleri erkekler tarafından şiddet görüp, katlediliyor.
Peki erkekler bu gücü nereden alıyor?
Bugün 6284 yasasına, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar, çocuk evliliklerin önünü açanlar; toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren politikalar, kadınları belirli kalıplara sıkıştırmak isterken diğer yandan erkekliğin sırtını sıvazlayan söylemler, şiddeti meşrulaştıran uygulamalar ve cezai yükümlülüklerin uygulanmayışı; ayrıca kadın, LGBTI+ ya da diğer tüm ötekileştirilenlere yönelik nefret söylemleri, patriyarkal kapitalizmi muhafazakarlıkla yeniden üreten hükümet ve uygulayıcıları kadına yönelik şiddetin suç ortaklarıdır.
AKP iktidarı temsiliyetindeki kadın düşmanlarının yasaları yok saymasına karşı biz kadınlar mücadele etmeye devam edeceğiz.
Helin Palandöken’in, Özgecan’ın, Cansel’in, Emine Bulut'un, Şule Çet’in ve katledilen, şiddete uğrayan bütün kadınların isyanıyız.
Biz kadınlar susmuyoruz! Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!
Yaşasın Kadın Dayanışması!
Yaşasın Kadınların Örgütlü Mücadelesi!


İlgili haberler
Emine Bulut’un feryadı sokakta: Ölmek istemiyoruz!

Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı kadınların çığlığına dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanınd...

Sultangazi'de bir kadın ev hapsi kararı olan eski...

İstanbul Sultangazi'de eski eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kadın ve iki çocuğu yaralandı....

Eski eşinin bıçakladığı Sibel Altunsöğüt: Ona mahk...

‘Birçok akrabamız ‘Niye duyurdunuz, bizi rezil ettiniz’ dedi. Biz kimseyi rezil etmedik, utanması ge...