Gaziantep Demokratik Kadın Platformu: Kadınları değil katilleri yargıla
İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadın cinayetlerinin durdurulmasını isteyen Gaziantep Kadın Platformu, iktidara seslenerek, ‘Kadınları değil tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri yargıla’ dedi

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadın cinayetlerinin durdurulması talebiyle, Yeşilsu Parkı’nda, “Kadınları değil katilleri yargıla” çağrısıyla basın açıklaması düzenledi. 

‘KADIN CİNAYETLERİ KATLİAM BOYUTLARINA ULAŞTI’

Kadınların coğrafyamızda şiddete, baskıya, tacize, tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü vurgulanan açıklamada, kadın cinayetlerinin katliam boyutlarına ulaştığı, bu konuda alınan önlem ve yaptırımların ise yetersiz kaldığı belirtildi.

Batman ve Şırnak’ta uzman çavuşların istismarlarının hatırlatıldığı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün, uzman çavuş Musa Orhan’ın İpek Er’e tecavüzü ve İpek Er’in intiharıyla ilgili yazdığı yazıya da tepki gösterildi.

Özgentürk’ün ifadelerinin ırkçı saldırı olduğu belirtilirken, “Bu söylemler daha dün Sakarya’daki mevsimlik işçilere; kadın çocuk demeden şiddet uygulayanları cesaretlendiren söylemlerdir. Milliyetçilik ve militarizm, cinsiyetçilikten ayrı düşünülemeyecek kadar iç içedirler” ifadeleri kullanıldı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR’

Açıklamada Duygu Delen için de “Her geçen gün açığa çıkan rapor ve incelemeler, Duygu’nun ölüme itildiği ihtimalini artırmaktadır. Bir yıl önce alkollü ve ehliyetsiz şekilde hamile kadına araba ile çarpıp öldüren Mehmet Kaplan cezalandırılsaydı, Duygu bugün aramızda olacaktı” denildi.

Ahmet Şireci’nin villasında ölü bulunan Monna Rai ile 26 Ağustos tarihinde sokak ortasında kocası Hasan Ataş tarafından öldürülen Ayşe Ataş’ın da hatırlatıldığı açıklamada “Gaziantep’te süreklileşen linç, saldırı, taciz, tecavüz ve istismarların, Türkiye’deki diğer ölümlerden bağımsız olmadığını biliyoruz” dendi.

Açıklama “İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Uluslararası sözleşmeleri uygula. Kadınları değil tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri yargıla. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadı, artık yeter. Kadına şiddet, baskı, taciz, tecavüz, istismar uygulayanlar tutuklansın” çağrısıyla sonlandırıldı.

İlgili haberler
İşyerinde şiddet, ayrımcılık ve İstanbul Sözleşmes...

İstanbul Sözleşmesi, işyerinde de şiddetin önlenmesi bakımından bir araç. İşyerinde kadına yönelik ş...

Mahallede İstanbul Sözleşmesi tartışması: Sözleşme...

Mamak General Zeki Doğan Mahallesi’nde kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının her gün bir ö...

İstanbul Sözleşmesi nasıl yaşatır?

‘Aileyi yıkıyor, şiddeti artırıyor, eş cinselliği özendiriyor’ denilerek tartışma konusu haline geti...