Gebze Kadın Platformu: Herkesi İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz
Gebze Kadın Platformu, ‘Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmenize izin vermeyeceğiz’ dedi.

Gebze Kadın Platformu, Eğitim Sen Gebze Şubesinde düzenlediği basın açıklamasında “Herkesi İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Gebze Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Yaşa Erdoğan, hayatlarına dair kararları kendilerinin alacağını söyledi. Sözleşmeden çekilmeyi kabul etmediklerini vurgulayan Erdoğan, “Tüm kadınların özgür ve korkusuzca yaşamaları sağlanmadan, özgür ve korkusuzca yaşamın olanaklarını yaratacak olan hiçbir sözleşme, yasa, uygulamadan el çekmiyoruz. Hayatlarımıza dair kararları biz alırız. Hayatlarımızın ve haklarımızın tek bir adamın kararına, kararnamesine bağlı olmasına izin vermiyoruz. Milyonlarca kadının canı tek adamın bekasına kurban edilemez” diye konuştu.

‘ÖZGÜR VE ŞİDDETSİZ BİR YAŞAMI SAVUNUYORUZ’

Özgür ve şiddetsiz bir yaşamı savunduklarını söyleyen Erdoğan, “Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla, mücadelemiz ile kazandık. Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin sınıf, din, etnisite, dil, cinsiyet, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim nedeniyle ayrımcılığa, ötekileştirmeye maruz kalmadığı; evde, ailede, sokakta, işyerlerinde, sendikalarda, yani yaşamın her alanında eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşamı savunuyoruz. Savunumuzun mücadelesini de kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu temelde de İstanbul Sözleşmesini savunmaktan, Sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ısrarımızdan vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi, biz sağlık emekçileri için de...

Bandırma’dan sağlık emekçisi: Kadınların önemli bir dayanağı elinden alınıyor. İstanbul Sözleşmesi,...

Mevzu sadece İstanbul Sözleşmesi değil!

Sevda Karaca yazdı: Kadınların evde, işte, sokakta korkmadan yaşama, çalışma, yürüme hakkı olmasın i...

İşçi kadınlardan İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılm...

Gersan’da kadın işçiler İstanbul Sözleşmesi’ni tartıştı: ‘Bu kadar kadın ölürken artık sinemeyiz.’