Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’
Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimlerde taleplerini ve krize karşı mücadeleyi konuştu.

Gebze'de Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla 8 Mart öncesi kahvaltı etkinliği yapıldı. Flormar işçilerinin yanı sıra metal fabrikalarından kadın işçilerin de katıldığı etkinliğe, Gebze’nin farklı mahallelerinden çok sayıda kadın da katıldı. 100'e yakın kadının bir araya geldiği kahvaltı kadınların hem tartıştığı hem de eğlendiği bir etkinlik oldu.

Etkinliğin açılışını yapan Dilara Kanık kadınların bu 8 Mart'ı ağır çalışma ve yaşam koşulları altında karşıladığını, ancak kadınların yan yana geldikçe güçlendiği vurguladı. Etkinlikte 293 gündür sendika hakları için direnişte olan Flormar işçileri de konuştu. Kadınların direnişle dayanışmasını isteyen işçiler, “Flormar ürünlerini almayarak, onları boykot ederek bize destek olabilirsiniz. Yaz kış demeden direniyoruz, Flormar'a sendika girene kadar kapının önünde ayrılmayacağız" dedi.

'KADINLARIN TALEPLERİNİ KARŞILAYACAK YEREL YÖNETİMLER İÇİN...'
Etkinlikte söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, kadınların eşitlik haklarının yerellerden sağlanacağını, bunun için de yerel yönetimlerin kadınların taleplerine ve karar haklarına açık olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kadınların her alanda mücadele ettiğini ifade eden Başaran, "Kadınlar tacize, tecavüze uğramamak için, öldürülmemek için mücadele ediyor. Bu konuda yerel yönetimlerin çok fazla sorumluluğu var ama yerine getirilmiyor. Kadınların eğitim, sağlık, sosyal sorunları var. Belediyeler bunlar için adım atmalı. En büyük ihtiyaç ücretsiz kreşler. Biz her mahallede ücretsiz kreş, çamaşırhane, yemekhane hayata geçireceğiz. Kurslar var ama niteliksiz, daha nitelikli kurslar açacağız. Kadınlar için her mahallede 'İlk Adım Merkezi' kuracağız. Yerel yönetimlerin bugün de yapabileceği çok fazla düzenleme varken belediyeler bunlara yaklaşmıyor. Yol, kaldırım, köprü yapmakla olmuyor belediyecilik" dedi. Zor koşullarda mücadele ettiklerini söyleyen Başaran, "Bu süreçte sizlere de ihtiyacımız var, bu yerel yönetim anlayışımızı birlikte büyütelim, birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandı.



İlgili haberler
Polis engeline rağmen Tuzluçayırlı kadınlar 8 Mart...

Ankara Mamak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Tek Mezar Parkı’nda toplanan...

Gülsuyu Gülensu Dayanışma Evi’nden Flormar işçiler...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nden kadınlardan direnişteki Flormar işçisi kadınlara dayanışma…

Dersim’de kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

Dersim’de yüzlerce kadın şenlikte bir araya geldi. Kadınlar “Kendi yaratmadığımız krizin yükünü biz...