Gebzeli kadınlar: İstismara geçit vermeyeceğiz
Gebze’de 14 yaşındaki çocuğun, diş tedavisini yapan hekim tarafından istismar edilmesine tepkiler büyüyor. Gebzeli kadınlar istismara karşı açıklama yaparken, polis açıklama metnine müdahale etti.

14 yaşında bir kız çocuğu 8 Ekim’de Gebze de özel bir diş hastanesine diş tedavisine gitmiş, tedavisini yapan doktor tarafından istismara maruz bırakılmıştı.
Kız çocuğunun yaşadığı tacize karşı bir araya gelen Gebzeli kadınlar açıklama yaptı.
Açıklama öncesi polis ile kız çocuğunun akrabaları arasında gerginlik yaşanırken, polisle yaşanan gerginlik sonrası iki genç açıklama bitene kadar polis arabasında bekletildi.
Açıklama metnine de müdahale eden polis, hastanenin ve şüphelinin adının kısaltma olarak bile verilemeyeceğine aksi taktirde müdahale edeceklerini söyledi. Açıklama metinini inceleyen polis kısaltmaları metinden çıkarttırdı.
Açıklamayı kadınlar adına çocuğun avukatı Zakire Dündar yaptı. Dündar, Gebzeli kadınlar olarak, iktidarın hiçbir saldırısına boyun eğmeyeceklerini, Gebze’de yaşanan istismar olayının takipçisi olacaklarını, cezasızlığın meşrulaştırılmaya çalışılmasına, istismar ve taciz düzenine asla geçit vermeyecekelerini bir kez daha duyurduklarını dile getirdi. Dündar şöyle devam etti: “Çocuğu taciz eden doktor E.Ş.’nin bundan sonraki süreçte ceza almasına dönük girişimlerimiz devam edecek. Hem meslek etiğine hem insan olmanın gereğine aykırı her davranışın en ağır ceza şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Cezasızlık politikaları, iyi hal indirimi gibi politikalar devam ettiği sürece dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı savunmasız durumda bulunan çocukların bu tür vakalara bundan sonrada maruz kalacağı açıktır. Tüm kadınları, yaşam savunucularını, ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz.”


AİLE TTB’YE BAŞVURDU

Çocuğun ailesi ise ilk şikayetçi olduklarında şüpheli E.Ş.’nin savcı tarafından tutuklama kararı ile sevk edildiğini hakim tarafından denetimli serbestlikle bırakıldığını anlattı. Şüpheliye 90 günlük denetimli serbestlik verildiğini ve dava sürecinin sonra gelişeceğini anlatan aile karar itiraz ettiklerini dile getirdi. Şüpheli E.Ş.’ye yurt dışı yasağının getirilmesi talebinde bulunduklarını anlatan aile, şüpheli doktor E.Ş’nin doktorluk yasağı alması için Türk Tabipleri Birliğine (TTB) başvurduklarını, E.Ş’nin en ağır cezayı alması ve başka çocukların zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK
Yaşanan istismarın haberi ilk olarak Ekmek ve Gül’de yer almış, bunun üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gebze Sosyal Hizmet Merkezi yetkililer Ekmek ve Gül aracılığıyla çocuğun ailesine ulaşarak aileyi ziyaret etmişti. Bakanlık yetkilileri davaya müdahil olmak istediklerini de bildirdi.


İlgili haberler
Gebze’de işçi kadınların talebi: İnsanca yaşamak

Gebze’de 1 Mayıs alanlarında buluşan kadınlar herkes için insanca bir yaşam istiyor...

Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’

Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimle...

Mahalleli çocuk istismarına karşı bir arada

Yaşananlar “bireysel sapıklık” olarak mı açıklanacak ya da çocuklar kimlere, nasıl emanet edilecek?

Küçükçekmece’de çocuk istismarı sanığına 29 yıl ha...

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Mohammad V. hakkında 29 yıl ha...

Özel hastanede çocuk istismarı!

Gebze'de bulunan özel bir diş hastanesinde 14 yaşındaki bir çocuk doktorun tacizine uğradı. Tacizci...

Gebzeli kadınlar: İstismara geçit vermeyeceğiz

Gebze’de 14 yaşındaki çocuğun, diş tedavisini yapan hekim tarafından istismar edilmesine tepkiler bü...