Genel-İş ve Tüm Bel-Sen Çiğli temsilcilikleri: İstanbul Sözleşmesi yaşatır
Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği ile Genel-İş 8 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği düzenledikleri ortak açıklama ile 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' dedi.

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği ile DİSK'e bağlı Genel-İş 8 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği, kadın cinayetlerine karşı ortak basın açıklaması düzenledi.

Çiğli Belediyesi önünde yapılan açıklamada “Yaşasın kadın dayanışması”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Genel-İş 8 No’lu Şube üyesi Derya Tercan, Pınar Gültekin’in katledilmesini hatırlatarak "Neredeyse her gün ölüm haberlerine, tacize maruz kalıyoruz. Cezasızlık ve cezalardaki indirim erkek şiddetine cesaret veriyor. Özgecan Aslan’dan Güldünya Tören’e Ayşe Paşalı’dan Pınar Gültekin’e tüm kadınların haykırışları bize kalan bir isyandır. Bir yaşamak istiyorum şiarıdır” dedi.

Erkek adaletin, polisin, yargının kadınları eşit ve özgür görmeyen tüm erilliğinin karşısında gerçek adaleti savunmayı sürdüreceklerini söyleyen Tercan, “Kendi hayatlarımızı savunmak için biz varız. Korkmuyoruz, birbirimizden güç alıyoruz. Katledilen bütün kadınların sesini isyanımıza kattık. Bir kişi daha eksilmemek için mücadelemizi büyütüyoruz” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi'nden geri adım atılmasını kabul etmediklerini vurgulayan Tercan, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. Çözüm belli, kadınları, çocukları koruyacak mevcut yasalar varken her gün şiddet ve katliam haberleri alıyoruz. Yasaları uygulayın, yaşatın. Namus algısıyla cezai indirim, iyi hal indirimi, tahrik indirimi uygulanmayın. Evimizdeki, işyerimizdeki, memleketimizdeki tüm kadın düşmanları ile örgütlenerek, birbirimize kenetlenerek, yaşamı elinden alınmış, katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek mücadele edeceğiz. Hep bir ağızdan İstanbul Sözleşmesi yaşatır, derhal uygulansın, diye haykıracağız ve susmayacağız. Sokaklar ölüm çığlıkları değil bir yaşam için direnen kadınların sesleriyle yankılanacak” dedi. 

İlgili haberler
İzmirli kadınlar kararlı: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaş...

İzmir’de kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz’ kampanyasıyla kazanılmış haklarının k...

GÜNÜN VİDEOSU: İstanbul Sözleşmesi ‘Eşitlik’ demek

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) ‘Kadınlar için İstanbul Sözleşmesi, EŞİTLİK, ŞİDDETSİZ BİR HAYAT...

Ankara'da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için forumd...

Ankara Kadın Platformu'nun çağrısıyla Kurtuluş Parkı'nda bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmes...