Gina Mercimek davasında karar: Altınöz’e beraat Boğuç’a ağırlaştırılmış müebbet
Kilis'te cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürülen Gina Mercimek davasında Sanık Hüseyin Boğuç'a ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl ceza verilirken Azittin Altınöz beraat etti.

Kilis'te geçen yıl Nisan ayında Suriyeli 9 yaşındaki Gina Mercimek'in cinsel istismara maruz bırakılarak öldürülmesiyle ilgili açılan davanın karar duruşması Kilis 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıklardan Hüseyin Boğuç’a ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Azittin Altınöz ise beraat etti. Avukatlar ve aile Azittin Altınöz’ün beraat kararına tepki gösterdi.

Okuldan çıktıktan sonra haber alınamayan ve cesedi boynuna briket bağlı halde bir evin su kuyusunda bulunan Suriyeli 9 yaşındaki Gina Mercimek'in öldürülmesi ile ilgili davanın 7. duruşması görüldü. Davaya Mercimek’in ailesinin yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Yeryüzü Çocukları Derneği’nden avukatlar, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Kilis Barosundan avukatlar katıldı. Sanıklar, Hüseyin Boğuç ve Azittin Altınöz ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Sanıklara karar öncesi son söyleyecekleri sorulduğunda kendi aralarında tartışarak birbirlerini suçladılar.

Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme heyeti sanık Hüseyin Boğuç'a kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, çocuğa cinsel İstismar suçundan 30 yıl, kişiyi hürriyetinde yoksun bırakmaya da 12 yıl ceza verdi. Azittin Altınöz'ün ise 'yüklenen suçun işlendiği sabit olmadığından adli kontrol şartıyla beraatine karar verildi.

'BERAAT KARARININ HUKUKEN BİR GEÇERLİLİĞİ YOK'

Duruşma sonrası açıklamada bulunan ÖHD Antep Şube Eş Başkanı Derya Bozkurt, Azittin Altınöz hakkında verilen beraat kararının hukuki olmadığını söyledi. Bozkurt şöyle konuştu: “Yargılamanın başlangıcından bu yana sanık Altınöz’ün olaya etki ettiği suçu işlediğine somut ve sabit deliller vardı. Sanığın bütün beyanları çelişkiler içermekteydi. Bu çelişkili beyanlarına itibar edildiğini görüyoruz. Kararın hukuken bir geçerliliği olduğunu düşünmüyoruz."

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Bozkurt, karara itiraz edeceklerini belirterek, “Bu tarz vahşice ve canice işlenen bir suçun sanığı olarak yargılanan bir şahsın toplum içine yeniden salıverilmesine yönelik bir beraat kararı verilmiştir. Sanığın beraatine yönelik verilen karara gerekli itirazlarımızı yapacağız” dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/ Evrensel

İlgili haberler
CHP’nin Mamak adayı Gündüz'ün göçmen çocuklara ayr...

CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, yerel seçim çalışması sırasında sokakta karşı...

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü | Eğitimsizlik, a...

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde araştırdığımız istatistiklere göre kız çocukları eğitim, beslen...

GÜNÜN RAKAMI: Suriyeli mülteci çocuklar 5 yaşına u...

Her 37 Suriyeli göçmen çocuktan biri, beşinci yaş gününe ulaşmadan ölüyor. Suriyeli göçmen kadınları...