Giresun Kadın Platformu Sıla için eylem yaptı: Giresun’da Sıla için eylem: Katil bir kişi değil!
Sıla Şentürk’ün katledilmesine ilişkin açıklama yapan Giresun Kadın Platformu ‘Sıla’yı evlenmeye zorlayan zihniyet ve onu destekleyen iktidar bugün onun vahşice öldürülmesine neden oldu’ dedi.

Giresun Kadın Platformu, Sıla Şentürk’ün katledilmesine ilişkin Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, “Bu ülkede kadın katliamı var. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı taşındı.

‘DÜN ÜÇ KADIN ERKEKLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ’

Açıklamayı yapan platform üyesi Sevgi Özgan, dün Sıla Şentürk, Hazal Alpyörük ve Edanur Candan isimli kadınların katledildiğini hatırlattı. Katilin sadece bir kişi değil, ataerkil sistem olduğunu söyleyen Özgan, “Dün üç kadın erkekler tarafından öldürüldü. Daha 16 yaşında bir çocuk olan Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Okulda olması gereken bir kız çocuğunu daha evlenmeye zorlayan bu ataerkil zihniyet ve onu destekleyen iktidarın yürürlüğe sokmadığı etkin yasalar bugün onun vahşice öldürülmesine neden oldu” dedi.

‘YASALARI UYGULAMAYANLAR SORUMLUDUR’

Kadını ve çocuğu koruyan yasalara göz diken, İstanbul Sözleşmesi’ni siyasi pazarlık meselesi yaparak fesheden AKP-MHP iktidarının çocuk istismarını olağanlaştırdığını ifade eden Özgan, “Evlilik yaşının 12’ye düşürülmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuğu koruyan uluslararası sözleşmeleri ve yasaları uygulamayan yargı mercileri, bu cinayetin sorumlularıdır” ifadelerini kullandı.

Yasaların doğru ve etkin bir şekilde uygulanması halinde katliamların yaşanmayacağına vurgu yapan Özgan, platform olarak kadın ve çocuğa karşı her türlü şiddet, istismar ve bunlara sebep olan karanlık zihniyete karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Haber: Jinnews

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
16 yaşındaki Sıla korumasızlık nedeniyle katledild...

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün katledilmesinin arkasındaki detaylar ortaya çıktı. Avukat Hediye Gökçe...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sıla Şentür...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşında...

Zorla nişanlandırılan 16 yaşındaki Sıla, nişanlısı...

Giresun’da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, ailesi tarafından zorla nişanlandırılan 16 yaşındaki Sıl...