Göçmen Kadınlar Birliği: Kız Kardeşlik Köprüleri’ni yıkamazsınız!
İskenderun’daki Mustafa Kemal çadır alanındaki çadırlarımıza AFAD tarafından el konulmasına tepki gösteren Almanya Göçmen Kadınlar Birliği açıklama yaptı.

Kız Kardeşlik Köprüsü çağrımıza destek veren ve bir parçası olan Almanya Göçmen Kadınlar Birliği AFAD’ın İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi çadır alanındaki çadırlarımıza el konulmasına tepki gösterdi. Bir açıklama yayımlayan GKB, “Bizler, bu saldırıların derhal durdurulmasını talep ediyor ve gönüllülerle dayanışma çağrısında bulunarak desteklerini istiyoruz” dedi. Açıklama şöyle:

“Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından hızla yardıma koşan ve depremzedelerin ihtiyaçlarının hızla karşılanmasını sağlayanlar ağırlıklı olarak gönüllüler ve STK’lar oldu. Özellikle kadın örgütleri, Ekmek ve Gül gönüllüleri, kadın ve çocukların ihtiyaçlarının aciliyeti nedeniyle gerekli temel malzemeleri hızlı ve planlı bir şekilde organize etti. Kız kardeşlik köprüleri kurdu.

Afet yönetim otoritesi AFAD şimdi de Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Mustafa Kemal mahallesinde STK’ların kendi organize ettiği malzemelerin bulunduğu çadırlara el koydu. Rotary Kulübü, sendikalar ve Ekmek ve Gül gönüllüleri tarafından depremzedeler için kurulan ve yardım malzemeleri, hijyen malzemeleri, tampon, iç çamaşırı, bebek maması ve psikososyal destek sağlanan çadırlar söküldü. Gönüllülerden bölgeyi boşaltmaları istendi.

Kız kardeşlik köprüleri ile Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar birbirlerine destek oluyor ve dayanışma gösteriyor. Ekmek ve Gül, ülke genelindeki kadın örgütleri ve yerel gruplarla hızlı bir şekilde koordinasyon sağladı. Ve yeniden inşa sürecinde birbirlerini desteklemeye devam ediyorlar. Sahadaki ihtiyaçları doğru bir şekilde değerlendirmek, gerekli desteği organize etmek ve bu yardımın kadınlara ulaşmasını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İşte bu yüzden kız kardeşlik köprüleri yıkılmamalı!

Göçmen Kadınlar Birliği olarak gönüllülere yönelik bu saldırıyı kınıyor, el koyma işlemine derhal son verilmesini ve çadırların iade edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, STK’lar tarafından sağlanan yardımlar herkes için erişilebilir olmalıdır.

Bizler, bu saldırıların derhal durdurulmasını talep ediyor ve gönüllülerle dayanışma çağrısında bulunarak desteklerini istiyoruz!”


İlgili haberler
AFAD, İskenderun'da çadırlarımıza el koydu: #Kızka...

AFAD, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde depo olarak kullandığımız çadıra, kadın- çocuk çadırlar...

İskenderun’daki çadırkentte açıklama: 36 gündür ne...

‘Depremzede kadınların ve diğer halkın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Mal...

AFAD, gönüllülerin kurduğu çadırları kaldırdı, dep...

İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çadırkentte, yetkililer Rotary Kulübü ve gönüllülerin kurdu...