Gökçe Reyşen anısına miniklere kütüphane
BORKAD Başkanı Zeynep Reyşen ve Hamit Reyşen çifti, vefat eden kızları Gökçe Reyşen anısına, Bornova Atatürk Mahallesinde bulunan İzmir Gaz İlkokuluna kütüphane açtı.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) Başkanı Zeynep Reyşen ve Hamit Reyşen çifti, vefat eden kızları Gökçe Reyşen anısına, Bornova Atatürk Mahallesinde bulunan İzmir Gaz İlkokuluna kütüphane açtı. Kütüphane açılışına Eğitim Sen 4 No’lu Şube başkanı Şuğayip Vayiç, Şube yöneticisi İsmail Akyol ve şube üyeleri, Eğitim-İş üyeleri, BORKAD üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri de katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan okul müdürü Sabahattin Kaya, okul yaşadığı sürece Gökçe'nin anısının da yaşayacağını vurgulayarak Reyşen çiftine teşekkür etti. Kaya, “Hayırseverlerimizin bizim okula yaptığı bu katkı bizim için çok kıymetli. Öğretmen arkadaşlarımız kütüphanenin hazırlanması sürecinde çok fedakarlık gösterdiler, hafta sonu, akşam dinlemeden çalıştılar. Hayırseverlerimiz biliyoruz ki zengin insanlar değil. Gönül zenginiler. Kızlarının anılarını yaşatmak için imkanlarını en üst seviyede kullandılar. Biz de bunun farkındayız, kıymetini biliyoruz ve bundan sonraki süreçte de bileceğiz. Bütün kitap dostlarını, kitapseverleri desteğe çağırıyoruz, kitap bağışlarını bekliyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARI ÇOK SEVERDİ’

Hamit ve Zeynep Reyşen, duygu ve düşüncelerini gazetemizle paylaştı. Hamit Reyşen “Gökçe çocukları çok severdi. Çalıştığı okulda da çocuklar ile iletişimi çok iyiydi. Çocukların olduğu ortamda isminin olması bizi mutlu etti. Umarım bütün çocuklar, ihtiyacı olan her kitaba buradan ulaşabilir” diye konuştu.

EĞİTİMDEKİ EŞİTSİZLİKLERİN GİDERİLMESİNE KÜÇÜK BİR KATKI

BORKAD Başkanı Zeynep Reyşen ise, “Gökçe’nin en büyük hayali öğretmen olmaktı. Anısını bir okulda yaşatmak bizim için çok kıymetli. Bütün çocukların parasız, bilimsel, eşit bir eğitime ulaşma hakkı var. Özellikle kız çocuklarının eğitimi önemli. Kızımda bunun farkındaydı. O yaşıyor olsaydı, o da benim için mutlaka kütüphane kurardı. Eğitimde ki eşitsizlikleri düşündüğümüzde bu eşitsizliğin giderilmesinde bir katkı sunduysak ne mutlu bize. Gökçe’nin adını taşıyan bu kütüphane aynı zamanda benimde hayata tutunmamı sağlayacak. Çünkü onun adını çocuklar yaşatacak” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
BORKAD: Krizin tüm yükünün üzerimize yıkılmasını k...

İzmir Bornova'da kadınlar, zamlara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Zamlar geri alınsın’ diye...

Yoksulun çocuğu eğitimden uzak

Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Denizli’den uzaktan eğitim deneyimlerini paylaşan veliler internetin, b...

GÜNÜN BELLEĞİ: Kadın Eserleri Kütüphanesi açıldı

Bugün ‘kadınların belleği’ olan Kadın Eserleri Kütüphanesi bundan tam 29 yıl önce bugün açıldı.