Görevden alınan Mardin Derik’in ilk kadın muhtarı: ‘Ben sadece köyüme hizmet ettim’
Mardin Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı Nebahat Durmaz görevden alındı. Durmaz kendisine görevden uzaklaştırılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Mardin’in Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı 55 yaşındaki Nebahat Durmaz’ın da aralarında bulunduğu 9 muhtar İçişleri Bakanlığının talimatıyla görevden uzaklaştırıldı. Derik’teki 9 muhtar kaymakamlığa çağırılarak kendilerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıkları tebliğ edildi ve mühürleri geri alındı. Görevden alınan muhtarlar arasında Derik’in ilk kadın muhtarı 7 çocuk annesi Nebahat Durmaz da var. Ekmek ve Gül’e konuşan Durmaz, “Hiçbir açıklama olmadan, sadece bir telefonla ‘mühürlerini alın gelin, açığa alındınız’ denildi, hiçbir açıklama yapılmadı” dedi.

‘BEN SADECE KÖYÜME HİZMET ETTİM’
Kocasını 17 sene önce kaybeden ve 7 çocuğunu hayvancılık yaparak büyüten Durmaz, muhtar olduktan sonra köyünde önemli adımlar attı: Köye yas evi yaptırdı, yol yaptırdı ve su getirdi.Yaşlıları ve yoksul aileleri tespit ettirip yardım ve maaş sağladı, kimine ev yaptırdı... Tüm bunları yaparken defalarca Kaymakamlığın, Valiliği ve Belediyenin yolunu tuttu: “Köyüme de milletimi de hizmet ettim. Tırnak kadar suçum yok eminim. Araştırılacak ve beni görevden alanlar utanacak. Ben sadece çocuklarıma, köylüme, komşuma sahip çıktım ve beni bu köylüler seçti.”

Görevden alınmayı hiç beklemediğini ve hak etmediğini söyleyen Durmaz kararı duyunca şaşırdığını ve üzüldüğünü ifade etti.

KARARIN HAKSIZLIĞINI ORTAYA ÇIKARACAĞIM
Mardin bölgesinde ikinci kadın muhtar olan ve Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı olan Durmaz “En azından buna saygı gösterilseydi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Köylülerin de çok üzüldüğünü ve gün boyunca köylülerin evine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını dile getiren Durmaz “Avukat tutacağım ve kararın haksızlığını ortaya çıkaracağım. Benim hiçbir suçum yok. Suçum olsaydı hiç üzülmezdim. Ben sadece bu yaşa kadar çocuklarıma hayvan besleyip baktım. Muhtar olunca da köylüm için uğraştım. Kimse beni hiçbir şeyle suçlayamaz. Haksızlığa uğradım. Şimdi açıklamayı bekliyoruz, sonra tekrardan adaylığımı koyacağım, hakkımı arayacağım nereye kadar giderse gitsin” dedi.

İlgili haberler
Kadınlar KHK’lara karşı direniyor

Gözaltılara, ihraçlara, KHK’lara ve Ohal’e karşı kadınların tepkisi net: Kadınlar susmayacak!

KHK’lar kadınların sesini kısamayacak!

Kadınların haberciliğini yapan kadın gazetesi Şûjin kapatıldı. Kadınlar "gerçekler kapatılarak sustu...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: KHK’lı konserve!

Sincan’da kadınlar, KHK ile ihraç edilen arkadaşlarıyla dayanışma için kolları sıvadı, tezgahın başı...