Gözaltına alınan Ceren Ağaç nerede?
İzmir'de YDK (Yeni Demokrat Kadın üyesi) üyesi Ceren Ağaç'tan gözaltına alındığından beri haber alınamıyor!

Yeni Demokrat Kadın üyesi Ceren Ağaç, 21 Şubat günü İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları kapsamında Konak'ta ozalit astıkları için gözaltına alındı.

Ceren Ağaç’tan pazartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Ceren Ağaç’tan haber alamadıklarını açıklayan arkadaşları ve yakınları sosyal #CerenAğaçNerede tagiyle eylem yaptı.


CEREN’İN ARKADAŞLARI SORDU

İzmir Konak'ta 21 Şubat pazartesi günü 8 Mart bildirisi dağıtırken gözaltına alınan Yeni Demokrat Kadın (YDK) üyesi 17 yaşındaki Ceren Ağaç’a ilişkin arkadaşları haber alınamadığı gerekçesiyle İHD İzmir Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Yudum Kılıç okudu.

Şiddetin ve ekonomik krizin en çok kadınları etkilediğini söyleyen Kılıç, “21 Şubat pazartesi günü saat 15.00 civarında Konak Meydanı’nda ‘Krize Yoksulluğa ve Şiddete Karşı 8 Mart'ta’ diyerek alanlara çağrı yapan arkadaşlarımız polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır. Gözaltı süreci içerisinde psikolojik işkenceye uğramışlardır. Hastanede muayene sonrası darp raporu almak istediklerinde rapor verilmemiştir” dedi.

Gözaltına alınan iki kadının karakoldaki işlemlerden sonra serbest bırakıldığını ifade eden Kılıç, “17 yaşındaki arkadaşımız Ceren Ağaç çocuk şubeye götürülmüştür. 18 yaşından küçük olması nedeniyle ailesi geldiğinde serbest bırakılacağı söylenmiş fakat aile ve polis iş birliğiyle avukatlara ve bizlere arkadaşımızın durumu hakkında bilgi verilmemiştir. Tüm çabalarımıza rağmen arkadaşımızın durumu hakkında bilgi edinmemiz engellenmiştir. Sürekli ve bilinçli olarak yaratılan bilgi kirliliği yüzünden aktivistimiz Ceren Ağaç'ın akıbeti bilinmemektedir” dedi.

“21 Şubat'tan bu yana haber alamadığımız arkadaşımıza aile ve polis iş birliği ile fiili olarak hapishane hayatı yaşatılmaktadır” diyen Kılıç son olarak şunları söyledi; “Arkadaşımıza uygulanan bu süreç ataerkil sistemin tüm kadınlara uyguladığı baskının bir parçasıdır. Yaşamak isteyen kadınların, LGBTİ+'ların mücadelesini engelleme çabalarının en somut örneğidir. Tüm baskı ve engelleme çabalarınıza karşı kadın mücadelesini yükselterek arkadaşımız Ceren Ağaç'ın nerede ve nasıl olduğunu bir kez daha soruyoruz ve haber alana dek sormaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
CHP’li Şaroğlu, Gülistan Doku soruşturmasındaki ge...

Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer’in CİMER’e yazdığı iddia edilen dilekçe CHP Tunceli Milletvek...

Gülistan Doku'nun kişisel verilerini sosyal medyad...

Zaynal Abarakov'un polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel hakkında, Gülistan Doku'nun kişi...

Gülistan Doku’nun akıbeti 2. yılında yeniden sorul...

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için dü...