Gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı
Şiddeti ve tecavüzleri protesto etmek amacıyla birçok ülkede gerçekleştirilen ‘Las Tesis’ dansını sergilemek isterken darp edilerek gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı.

Şili’deki kadınların devlet güçlerinin tecavüzlerine karşı “tecavüzcü sensin” diyerek başlattığı ve İstanbul Kadıköy’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun çağrısıyla sergilenen danslı protestoya polis saldırmıştı.

Saldırıda gözaltına alınan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, KCDP temsilcisi Ayşen Ece Kavas, Sevda Yeniköylü, Nisa Kör, Yaprak Okatalı ve Seda Elhan Barbaros serbest bırakıldı.

Bugün Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde savcı karşısına çıkarılan kadınların hukuki sürecini takip eden avukat Tuba Torun sosyal medya hesabından, kadınların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı: "Arkadaşlarımız adli kontrolle serbest. Yalnız şunu bilmemiz lazım: Aslında yine cezalandırıldık. Haftada bir imza, insan özgürlüğüne konulan ağır bir tedbirdir. Tüm bunlar zaten hiç yaşanmaması gerekirdi. Bunu hiç unutmayalım ve mücadelemize daha güçlü devam edelim #LasTesis"

Kadınlar, "2911 sayılı kanuna muhalefet (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu), Cumhurbaşkanlığına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılamak"la suçlanıyor.

İlgili haberler
Şili’de polis saldırılarını belgeleyen kadın gazet...

Şili, 25 Kasım’da kadına yönelik devlet şiddetini tartışıyor. Halk protestolarını izleyen ve belgele...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Şilili kadınların isyanına bir...

25 Kasım'da Şili’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde tecavüze karşı dan...

Tüm dünyaya yayılan Las Tesis’e sadece İstanbul’da...

İstanbul Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu ‘Las Tesis’ için toplanan k...